Uudised

Maaülikooli toidutehnoloogia üliõpilaste võistkond saavutas NOBALIS demopäeval teise koha

15. detsembril toimus projekti NOBALIS demopäev, mis lõpetas sügisese toidu, biotehnoloogiate ja bioressurssidega seotud startup ideede arendusprogrammi.

NOBALIS projekti startup ideede arendusprogramm oli avatud projektis osalevate ülikoolide üliõpilastele ning töötajatele toidu, biotehnoloogia ja bioressurssidega seotud ideede arenduseks. Projekti ettevõtluse ja innovatsioonivõimekuse arenguprogrammi esimene voor toimus virtuaalselt sügisel 2022. Programm algas ideede häkatoniga septembris, millele järgnesid kolm arengusessiooni mentoritega ja ideede esitlus demopäeval, kus oma ideedega võistlesid kuus üliõpilaste ja kaks töötajate võistkonda.

Eesti Maaülikoolist osales arendusprogrammis 5-liikmeline toidutehnoloogia üliõpilaste võistkond KESE koosseisus Sander Liiva, Jürgen Vahter, Egert Pihlak, Stiven Vatin ja Martin Pent, kes arendavad rapsist proteiini batooni. Maaülikooli esindus saavutas teise koha ja auhinnaks StartUpDay piletid. Esimese koha võitis Rootsi üliõpilaste võistkond Unwasted (Swedish University of Agricultural Sciences), kelle idee oli seotud kohvijäätmete kasutamisega seente kasvatamiseks.

Projekti NOBALIS (nobalis.eu) toetab EIT Food ja projekt on osa European Institute of Innovation & Technology (EIT) programmist EIT HEI Initiative, mida rahastab Euroopa Liit.