Uudised

Eesti Maaülikooli raamatukogu kingib tasuta raamatuid

Tasuta raamatute riiul

Kui arvad, et maaülikool enam rohelisemaks minna ei saa, siis raamatukogu arvab, et saab küll. 

Raamatukogud on aastatuhandeid järginud ringmajanduse põhimõtteid ja pakkunud loodushoidlikule mõtteviisile tuginedes võimalust raamatuid laenutada. Nüüd pakub Eesti Maaülikooli raamatukogu võimalust ostu sooritamata raamatut omada.

Tasuta kaasavõtmiseks on raamatukogus suur valik utiliseerimisest päästetud eesti- ja ingliskeelset kirjandust. Ei ole vaja laenutada, lihtsalt kingi endale raamat - tule, võta ja loe! Kui raamat on läbi loetud, võid otsustada, kas jätad selle endale või tood raamatukokku tagasi. 

Rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane tõstab esile raamatukogude tähtsuse. "Raamatud on olulised tarkuse edasikandjad ja andjad ning nende väärtus säilib ka siis, kui mõni leht on kortsunud või kaaned räsida saanud. Raamatukogu pakub läbi oma raamaturingluse tausta lugemisrõõmu kõigile lugemissõpradele – see toimub pidevalt ja aastringselt. Koguaeg tuleb sinna midagi uut juurde, seega tasub käia aeg-ajalt riiuleid piilumas," rääkis Rebane. 

Uue raamatu ostmisel tasub kaaluda alternatiive. "Roheline ülikool rõhutab, et enne uue raamatu ostmist tasub korralikult mõelda, kas meil on seda vaja. Ka teise ringi raamat täidab sama funktsiooni ning seeläbi säästame keskkonda ja loodust," lisas Rebane.