Uudised

Rektor Ülle Jaakma tervitus

Hea ülikoolipere!

Uus aasta tuleb meil eelnevatest teistmoodi. Mitte seepärast, et maaülikoolil on uus rektor, vaid selle tõttu, et maailm meie ümber ei ole enam endine, pannes meie põhimõtted, teadmised ja oskused proovile.

Seisame silmitsi haiguste ja looduskatastroofidega. Meie naabruses on reaalsuseks saanud kurjus ja sõda. Kõik need sündmused ja protsessid on meid mõjutanud ning annavad uuele aastale teistsuguse stardi. Me loodame rohkem kui kunagi varem, et uus aasta tooks häid uudiseid, et me suudame luua korda praeguses määramatuses ja suurendada turvatunnet.

Seepärast kutsun teid üles märkama. Märkama kõige laiemas mõttes. Märkama oma last, pereliiget ja kolleegi, märkama nende muresid ja tunnustama saavutusi. Märgakem olla oma igapäevastes tegemistes säästlikud ja hoolivad nii inimeste kui looduse suhtes. Ja kui midagi on korrast ära, siis ärme jää pealtvaatajaks, vaid aitame kaasa, et viga parandada.

Soovin, et me otsiksime ise rohkem teid ja viise, kuidas minna positiivselt edasi, sest maailm ei paku meile valmis lahendusi, mille järgi joonduda. Me peame need lahendused ise leidma ja ellu viima. Kindlasti peame me selleks ka palju õppima. Sisemine soov õppida nii oma sõpradelt, kolleegidelt kui laiast maailmast on see võti, mis avab uksed turvalisema, kindlama ja parema tuleviku poole, seda ka muutuvas maailmas.

Üks inimene ei suuda väga palju, aga üheskoos suudame teha imesid. Pidagem seda meeles.

Head uut aastat, rahu ja tervist!

Austusega

Ülle Jaakma, rektor