Uudised

Tartu kõrgkoolid tutvustavad Kultuurikatlas tudengilinna õppimisvõimalusi

Foto: EMÜ
Haridusmess

Kõrghariduspäev "Õpi Tartus!" tuleb taas. Üle vahepealsete koroona-aastate taas füüsilise üritusena Tallinnas Kultuurikatlas ja seda 25. jaanuaril. Täpsem info on leitav ürituse veebilehelt opitartus.ee.

Oma erialavalikuid ja õppimisvõimalusi tutvustavad Eesti Maaülikool, Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Kaitseväe Akadeemia, Eesti Lennuakadeemia ja Tartu Kõrgem Kunstikool Pallas. Üritusel peetakse konverentsi, avatud on messiala ja osaleda saab harivates töötubades.

Aruteluringides jagavad oma kogemusi kokku tulnud noortega nii esmakursuslased kui ka vilistlased. Küsimustele, mida täpselt mõnes koolis või erialal õppimine tähendab ja millised on väljundid tööturul, seda kõike kuulda saabki. Juttu tuleb sellestki, mida tudengielu lisaks õppimisele veel tähendab. Kõrghariduspäeva juhib noor ja andekas tudeng, „Rakett 69“ võitja, saatejuht ja estcuber Karl Vilhelm Valter.

Konverentsil pööratakse erilist tähelepanu kestlikkuse teemadele, mille üle arutlevad Euroopa kultuuripealinna temaatikaga tegeleva sihtasutuse Tartu 2024 programmiliini „Elu ja keskkond“ juht Triin Pikk, Tartu Ülikooli vabade kunstide professor, moe-, filmi- ja teatrikunstnik Reet Aus ning Eesti Maaülikooli teadur ja rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane.

Messialal saab küsida otseinfot vastuvõtu- ja õppimistingimuste kohta. Lisaks pakuvad karjäärinõustajad kõrghariduspäeva jooksul individuaalset karjäärikiirabi. 
Menukas kõrghariduspäev „Õpi Tartus!“ toimub juba kaheksandat korda.