Uudised

Toidutehnoloogia häkatonil tehakse ulmelisi toite

Esimese toiduhäkatoni lõpuüritus

27.-29. jaanuaril toimub Eesti Maaülikoolis teistkordselt Eesti suurim ja edukaim toiduhäkaton Garage48 Food, et leida lahendusi toiduainetööstuse ees seisvatele kitsaskohtadele. Võistlusele tullakse seekord kokku 23 tooteideega.

Üheksa võistkonda on partnerlaborites mentorite silma all oma tooteid juba kaks kuud arendanud ja sellel nädalavahetusel tuuakse prototüübid ehk uued toidud häkatonile žüriile degusteerimiseks. Võistkonnad valmistavad žüriile hindamiseks ulmelisi toite, alates putukate valgubatoonidest ja lõpetades seenemütseeli kotlettidega. Võistlusele registreeritud ideedega saab tutvuda siin

48 tunni jooksul tuleb võistkondadel luua plaan toote turul lansseerimiseks. Tarkvaraarendusega seotud lahenduste jaoks peavad meeskonnad 48 tunni jooksul välja töötama klõpsatava prototüübi. 

Parimatele on auhindadeks pääs Ajujahi Top 40, Prototron 2023, Tartu Teaduspargi S2B inkubatsiooniprogrammidesse, investorite konsultatsioonid ja palju muud. Rohkem infot ja täpsem ajakava on nähtav siin

Lisainfot saab Garage 48 meeskonnalt (food@garage48.org), kui ühelt peakorraldajalt Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kõrval.

 

Võistluste ajakava:

  • 27. jaanuar - avamine, ideede esitamine 90 sekundiga ja võistkondade moodustamine
  • 28. jaanuar - võistkonnatöö, suhtlus mentoritega ja finaalesitluse töötuba
  • 29. jaanuar - finaalesitlused (see osa üritusest on avalik), hindamine ja auhinnatseremoonia.

 

Sündmust toetab Eesti Maaülikooli ASTRA projekt „Väärtusahelapõhine biomajandus 2" Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist, Eesti Teadusagentuur läbi ResTa programmi ja EIT Food, Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT) üks innovatsioonikogukondadest, mille eesmärgiks on üle-euroopaline toidusektori ettevõtluse ja innovatsiooni edendamine.