Uudised

Mitu maaülikooliga seotud inimest saab teenetemärgi

Tiiu Kull

President Alar Karis on otsustanud vabariigi aastapäeva eel autasustada riikliku teenetemärgiga 167 inimest. Neist neli on tihedalt seotud maaülikooliga.

Emeriitprofessor Tiiu Kull, kes on erialalt botaanik ja loodusturismi edendaja, pälvis Valgetähe IV klassi ordeni. Eesti Maaülikooli lektor Marika Kose sõnul on Tiiu Kull suurepärane teadmiste jagaja. "Tiiu on väga suurte teadmistega inimene, kes mõistab nii taimemaailma, looduse toimimist tervikuna, aga ka seda, kuidas loodust hoida ja säilitada. Tema puhul on eriti oluline ja väärtuslik see, et lisaks uute teadmiste juurde jõudmisele on ta pühendunud ka nende teadmiste jagamisele. Tiiu suhtub väga tähelepanelikult õpetamisse, tudengitesse ja sellesse, kuidas edendada looduse mõistmist ning loodusalaste teadmiste edasiandmist. Lisaks on Tiiu väga südamlik ja soe inimene, hea kolleeg ja kaaslane. Alati nõus edumeelsete uuendustega ja noorte toetamisega, olgu selleks kolleegid või tudengid," kommenteeris Kose. 

Sama klassi ordeni sai ka metsamees Mart Erik, kes valiti mullu septembris maaülikooli aasta vilistlaseks. Ettevõtja ja vilistlane Ivar Dembovski on metsanduse ja inseneeria instituudi nõukogu liige ning tallegi kuulub Valgetähe IV klassi auraha. Sama aumärgi saab ka Põllumajandus-kaubanduskoja kauaaegne juht ja varasem Eesti Maaülikooli aasta vilistlane Roomet Sõrmus.

Alar Karis on varasem Eesti Maaülikooli rektor ja enne presidendi ametisse valimist oli ta Eesti Maaülikooli nõukogu esimees.