Uudised

Eesti Maaülikool tutvustab sTARTUp Dayl ettevõtluskoostöö võimalusi

Foto: Lili Veesaar / EMÜ
Eesti Maaülikool sTARTUp Dayl

Eesti Maaülikool tutvustab sTARTUp Dayl teaduspõhiseid ringbiomajanduse lahendusi, mis aitavad vähendada keskkonnale avaldatavat mõju.

Maaülikooli uurimis- ja õppevaldkonnad, alates keskkonnakaitsest ning lõpetades põllumajanduse, metsanduse või biotehnoloogiatega, on otseselt seotud rohepöördes oluliste teemadega. Oma küsimuste ja koostööettepanekutega võivad meie poole pöörduda nii ettevõtted ja organisatsioonid kui ka riik. Saame olla abiks lahenduste leidmisel, kuidas kasutada loodusressursse kestlikult toidu, energia, materjalide ning toodete tootmiseks ja teenuste arendamiseks, võttes appi uued tehnoloogiad ja metoodikad.

Koostöövõimalusi reklaamib sTARTUp Dayl Biomajanduse arenduskeskus. Pilgupüüdjaks maaülikooli messiboksis on EMÜ Polli aiandusuuringute keskuse tooted ja tänu sellele uurivad messikülalised aktiivselt lisa toidutootmise jääkide väärindamise teemal. Tehnikaüliõpilaste Selts eksponeerib üliõpilaste koolitöö raames ehitatud pneumomobiili ehk suruõhu toimel liikuvat kartautot ja ka see tekitab messikülalistes elavat huvi.

Kõik huvilised saavad EMÜ messiboksis osaleda ka viktoriinil, mille küsimused on seotud maaülikooli õppe- ja uurimisvaldkondadega. Kõikide vastajate vahel loositakse välja auhinnad.

Eesti Maaülikooli leiab 16. ja 17. märtsil 2023 StartUp Day demoalalt Tartu Ülikooli spordihoones.