Uudised

Võrtsjärve ääres toimuval konverentsil otsitakse lahendusi pinna- ja põhjaveega seotud probleemidele

Foto: Arvo Tuvikene
Võrtsjärve Limnoloogiakeskus

Iga aasta 22. märtsil tähistatakse ülemaailmset veepäeva, mis tuletab meile meelde, kui tähtis on vesi eluks Maal ja kui oluline on seda ressurssi hoida. Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskus ja Eesti Veeühing korraldavad sel puhul Võrtsjärve ääres konverentsi.

Järveteadlased toovad kuulajateni olulisemaid uudiseid oma viimase aja teadusuuringute tulemustest, Kersti Kangro tutvustab Tartu Observatooriumi võimalusi järvede kaugseirel, Arvo Järvet Eesti Veeühingust räägib põhjaveetoitelistest järvedest. Keskkonnaministeeriumi esindajad Annika Mikomägi ja Kersti Türk annavad ülevaate meie pinna- ja põhjavete seisundist ning plaanidest selle parandamiseks.

Konverentsil otsitakse muuhulgas lahendusi pinna- ja põhjaveega seotud probleemidele. "Üle mitme aasta on meil taaskord võimalus kokku tulla, et arutleda selle üle, mis on pinna- ja põhjaveega seotud peamised probleemid ning kuidas me saame kõige paremini panustada nende lahendamisse," ütles konverentsi peakorraldaja ja Eesti Maaülikooli vanemteadur Lea Tuvikene.

Päeva lõpetuseks arutletakse väljakutsete üle, mille ees seisavad mageveekogud üle maailma ja tutvutakse Järvemuuseumis põneva Amazonase näitusega. Ürituse päevakava on leitav siin. Konverents toimub Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskuses (Limnoloogia tee 1, Vehendi küla, Tartumaa). 

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 951963