Uudised

Galerii: Tudengimess tõi kokku üliõpilased ja ettevõtjad

Foto: Risto Mets / EMÜ
Tudengimess 2023

22. märtsil toimus Eesti Maaülikooli spordihoones Tudengimess, kus üliõpilastel avanes võimalus leida ligi neljakümne ettevõtte seast endale erialaselt sobiv praktika- või töökoht.

Tudengimessil tutvustasid oma pakkumisi üliõpilastele peamiselt sellised organisatsioonid, mille tegevusvaldkond on seotud maaülikooli õppekavadega. "Eesti Maaülikooli lõpetajad tegelevad paljude oluliste kestlikku arengut toetavate valdkondadega, mis on seotud meie kohalike loodusressursside väärindamisega. Kliimaeesmärkide täitmiseks peavad pingutama nii avalik sektor kui ka ettevõtted, seega on maaülikooli lõpetajad tööturul väga oodatud," ütles Tudengimessi projektijuht, Eesti Maaülikooli õppeosakonna karjäärispetsialist Katriin Visnapuu.

Katriin Visnapuu sõnul hindavad tööandjad sellist silmast-silma praktika- ja töövõimaluste tutvustamist üliõpilastele kõrgelt, sest hea ettevalmistusega erialaspetsialistide leidmine tööturult ei ole tänapäeval kerge ülesanne. "Peame oluliseks, et meie tudengitele praktikabaasideks olevate ettevõtete, riigiasutuste ja organisatsioonide ning ülikoolipoolsete praktikajuhendajate koostöö oleks tõhusam. Senised kogemused näitavad, et õnnestunud praktikast kasvab sageli välja pikaajaline töösuhe," rääkis Visnapuu.

Oma väärtus on ka selles, et messil said eri sektorite esindajad vabas õhkkonnas vahetada mõtteid nii oma valdkonna kui haridusmaastikul toimuva üle. Lisaks said tööandjad ja ülikool võimaluse arutleda selle üle, kuidas muuta õppekavu, et need vastaksid kõige paremini tööturu vajadustele.

Tudengimess toimus Tartus juba kümnendat korda. Osalejatel oli võimalik kaasa lüüa erinevates töötubades ja mängudes.