Uudised

Ülikoolipere õnnitleb Nikolai Koslovi 

2018. aastal õnnitles Nikolai Koslovi professor Arvo Viltrop

6. aprillil tähistab 95. sünnipäeva Eesti Maaülikooli endine rektor Nikolai Koslov.

Koslov lõpetas 1954. aastal Eesti Põllumajanduse Akadeemia loomaarstina ja käis läbi akadeemilise redeli astmed vanemlaborandist professorini. Aastail 1977-1988 oli ta EPA rektor. 

Möödunud aastal antud intervjuus tõdes Koslov, et rektoriks saamine ei olnud tema unistus. "Minu elus on olnud kõik üks suur juhus, ka rektoriks saamine. Põhilise osa oma töömeheteest, 28 aastat, olen töötanud EPAs. Alustasin patoloogilise anatoomia ja parasitoloogia kateedris vanemlaborandina, siis töötasin assistendi ja aspirandina. Vahepeal tuli küll viis aastat ENSV Ministrite Nõukogu Riikliku Kõrgema ja Keskerihariduse Komitee vaneminspektorina kureerida nii EPA kui TRÜ õppekorralduslikku tööd, kuid siis 1965. aastal jõudsin tagasi EPAsse. Olin teadusprorektor 12 aastat. Kui Arnold Rüütel 1977. aasta naistepäeva paiku ära läks, jäin mina rektori kohusetäitjaks. Ma ei tahtnud rektoriks hakata. Teadsin, mis amet see on ja mille eest tuleb vastutada. Töö on kergem kui prorektoril, aga vastutus palju suurem. Ka oli raske ennast Rüütli jälgedes kujutada. Lõpuks tuli amet ikkagi vastu võtta. Tuleb välja, et mõnest soldatist saab kindral, mina jõudsin laborandist rektoriks. Üldiselt sain väga hästi inimestega läbi," meenutas Koslov. 

Endised kolleegid veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudist kirjeldavad Koslovi kui väga vitaalset ja tegusat inimest. "Ta on hoidnud ülikooliga sidet ja elanud meie tegemistele kaasa ka kõrges eas. Tal on erakordselt hea mälu ja väga hea huumorimeel," rääkisid kolleegid. 

Maaülikooli pere õnnitleb endist rektorit Nikolai Koslovi 95. sünnipäeva puhul ja soovib talle tugevat tervist.