Uudised

Maamess ja Raiespordi maailmameistrivõimalused jõudsid Maaülikooli linnakusse

Foto: Kristina Kurm
Raiespordi MM 2023

20.-22. aprillil toimub Eesti Maaülikooli linnakus ja selle ümbruses kaks suursündmust - järjekorras 29. Maamess ja raiespordi maailmameistrivõistlused.

Maamessi päevil koondub maaülikooli linnaku külje alla Tartu Näituste territooriumile maamajanduse kompetents, siia tuli 450 eksponaati nii Eestist kui kaugemalt. Eksponente on nii metsandus-, põllumajandus-, toidu- kui ka aiandussektorist ehk kõikidest neist valdkondadest, mis on seotud ka maaülikooli õppe- ja teadustööga. Maamessi kava leiab siit: https://maamess.ee/

Raiespordi maailmameistrivõistlused toimuvad Eesti Maaülikooli linnakus ja osaliselt ka Maamessi alal. Võistlus tõi Tartusse 22 riigi parimad sportlased, kokku ligi 300 võistlejat ja väliskülalist, kaugemad külalised on seekord Jaapanist.

Eesti saab korraldajamaana panna välja kaks võistkonda. Esimeses võistkonnas asus teiste seas võistlustulle Eesti Maaülikooli loodusvarade kasutamise ja kaitse eriala vilistlane Karina Riive, kes on varasemalt olnud naiste arvestuses võidukas ja jõudnud poodiumikohtadele. Teises võistkonnas võistleb juunioride klassis Ralf Elfenbein, kes õpib Eesti Maaülikoolis metsanduse eriala teisel kursusel. Tule omadele kaasa elama! 

Raievõistluse live-ülekandeid saab vaadata aadressilt www.wlc23.ee.