Uudised

Täna algav Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli nädal meelitab töötubade ja konverentsiga

Rohelise ülikooli nädala jooksul tutvustatakse nii maaülikooli liikmeskonnale kui ka teistele huvilistele kestlikuse ja taaskasutusega seotud teemasid.

Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane ütles, et nädala eesmärk on tuua roheteemad nagu keskkond, jäätmed, tehnika, tervis inimestele lähemale. Kuna Eesti Maaülikool on juba oma olemuselt rohelise mõtteviisi edasikandja, siis on palju tegevusi suunatud oma liikmeskonnale. "Tähtis on mõista, mida inimene saab ise teha, et olla jätkusuutlikum oma tegevustes. Loodan, et rohelise ülikooli nädal annab häid mõtteid tulevikuks ja kohe praegu oma igapäevaelus muudatuste tegemiseks," tõdes Rebane.

"Tutvustame oma liikmeskonnale Zero Waste põhimõtteid, mida maaülikoolis järk-järgult rakendama hakkame. Meil on programmis ka tegevusi, mis on tavapärasemad ja rohkem teada-tuntud, nt putukatele ja lindudele kodude ehitamise võimalus," avas Rebane telgitaguseid.

Neljapäeval kell 11.15 saab kuulata Jacques G. Fuchsi (Research Institute of Organic Agriculture, FiBL, Šveits) avalikku loengut biojäätmete taaskasutusest ja kompostimisest. Fuchs on maailmas üks tunnustatumaid kompostimise eksperte. Käsitlust leiavad biojäätmete taaskasutuse, kompostimise ja komposti kvaliteedi hindamise aspektid. Avalik loeng toimub Metsamajas Fr. R. Kreutzwaldi 5-2A13.

Nädal lõpeb 28. mail konverentsiga "Roheliselt ja säästvalt." Kes end õigeaegselt konverentsile ei registreerinud, ei saa küll kohapeale kuulama tulla, kuid saavad seda siiski jälgida veebiülekandena Launch Meeting - Zoom (Meeting ID: 847 3612 5891; Passcode: 205850).

 

Lisateave: Sille Rebane, tel 7313171, email sille.rebane@emu.ee