Uudised

Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli nädal kulmineerub konverentsiga

Eesti Maaülikool on terve nädala jooksul tähistanud rohelise ülikooli nädalat ning tutvustanud oma tudengitele ja töötajatele kestlikkuse ja taaskasutusega seotud teemasid. 28. aprillil on kõik huvilised oodatud veebi teel osa saama konverentsist "Roheliselt ja säästvalt."

Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane ütles, et nädala eesmärk on tuua mitmekesised roheteemad nagu keskkond, jäätmed, tehnika, tervis inimestele lähemale. "Kuna Eesti Maaülikool on biomajanduse teadmuskeskus, meil on väga mitmekesised teadmised loodusressursside säästlikust kasutamisest. Maaülikoolina oleme juba oma olemuselt rohelise mõtteviisi kandja, seega suunasime paljud selle nädala tegevused oma liikmeskonnale. Samas on nädala programmis ka üritusi kõikidele teemast huvitatutele, neist suurim on kahtlemata reedene rohelise ülikooli konverents," tõdes Rebane.

Neljapäeva ennelõunal on huvilised oodatud osa saama orgaanilise põllumajanduse uurimisinstituudi (Šveits) teadlase, tunnustatud kompostimiseksperdi Jacques G. Fuchsi loengust biojäätmete taaskasutusest ja kompostimisest.

28. aprillil toimub konverents "Roheliselt ja säästvalt." Konverentsi programmist leiab roheülemineku ja keskkonna hoidmisega seotud teemakäsitlusi nii ettevõtete kui ka avaliku ja kolmanda sektori organisatsioonide esindajatele.

"Ehitasime päevakava üles nii, et osalejad saaksid kogeda eri vaatenurki ja kaasamõtlemise võimalusi. Näiteks Tartu abilinnapea Raimond Tamm arutleb teemal, kas kohaliku omavalitsuse arengukava saab olla säästlik. Sihtasutus Rohetiiger tutvustab uut nutirakendust isikliku keskkonnajalajälje mõõtmiseks. Mitmed ettekanded on ka meie oma töötajatelt eri teadusvaldkondades: räägime roheüleminekust ja loodushoiust nii ülikooli kui organisatsiooni toimimises kui ka meie uuritavates valdkondades, alustades toidutootmisega ning lõpetades metsanduse või jäätmekäitlusega," ütles Sille Rebane.

Kõik, kes end õigeaegselt konverentsile kohapeale tulema ei registreerinud, saavad konverentsi jälgida veebiülekandena: Launch Meeting - Zoom (Meeting ID: 847 3612 5891; Passcode: 205850).