Veebikoolitus "Toiduhügieen ja enesekontroll eraelamus toidu valmistamisel"
Algus kell: 10:00 Lõpp kell: 15:15
Veebikeskkond BigBlueButton
Katrin Laikoja koolitus annab ülevaade enesekontrolli olemusest ja toiduhügieeni tagamise võtetest toidu käitlemisel eraelamus.
Koolitusel käsitletavad teemad:
Eraelamus toidu valmistamine
Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus
Enesekontrolliplaani koostamise juhend, enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP
Toiduhügieeni põhimõtted
Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid
Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
Puhastamine, desinfitseerimine
Toidukäitlemisruumi korrashoid, kahjuritõrje
Isiklik hügieen
Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ja selle toimumist toetab Euroopa Liit.
Koolitus on sihtrühma kuulujale TASUTA (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud). Tegemist on vähese tähtsusega abiga (VTA), mille arvestuslik summa on lisatud tegevuse kirjelduse juurde.
Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIT