Sündmused

Veebikoolitus "Toiduhügieen ja -ohutus, algaste"

Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 15:15

Veebikeskkond BigBlueButton

Katrin Laikoja koolitus annab baasteadmised toiduhügieeni põhimõtetest ja toidu käitlemisega seotud kohustustest ja vastustusest.

 

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • Toitu käsitlevad õigusaktid;
  • Toiduhügieeni põhimõtted;
  • Toidukäitleja kohustused (toidu ohutus, enesekontroll, jälgitavus jne) ja vastutus;
  • Enesekontrolli põhimõtted, eeltingimusprogrammid ja HACCP;
  • Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid;
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja -infektsioonid;
  • Toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine;
  • Puhastamine, desinfitseerimine;
  • Tootmisruumide korrashoid;
  • Kahjuritõrje;
  • Isiklik hügieen.

 

Koolitus toimub MAK 2014-2020 meetme „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“  toidu ja toiduohutuse valdkonna raames ja selle toimumist toetab Euroopa Liit.

 

Koolitus on sihtrühma kuulujale TASUTA (kui ettevõtte vähese tähtsusega abi määr ei ole ületatud).
Tegemist on vähese tähtsusega abiga (VTA),  mille arvestuslik summa on lisatud tegevuse kirjelduse juurde.

 

Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIT

 

Koolituse koordinaator:

Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel: 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee