Uudised

Teaduslahing kutsub õpilasi osalema

30. novembrini saab registreerida 7.-9. klassi õpilaste teadusvõistlusele Teaduslahing. Eelvoorud toimuvad jaanuari lõpus 15 maakonnas ja Tallinnas ning seal lahendavad õpilased teadust ja igapäevaelu ühendavaid ülesandeid.

25.-29. jaanuaril toimub kõigis maakondades ja Tallinnas Teaduslahingu esimene osavõistlus, kus kolmeliikmelised võistkonnad otsivad vastuseid erinevaid valdkondi kombineerivatele „käed-külge“ ülesannetele. Iga piirkonna parimad pääsevad edasi Tartus toimuvasse superfinaali, mis toimub 15. aprillil.
„Teaduslahing ei ole tavapärane õpilasvõistlus – õpilased saavad siin panna proovile oma loovuse ja meeskonnatöö, laialdased teadmised maailmaasjadest tulevad seejuures kasuks, aga ei ole esmatähtsad,“ selgitas Teaduslahingu korraldaja Marge Thetloff. Eelmist võistlust, kus osales 155 võistkonda sajast koolist nimetas Thetloff väga edukaks ning avaldas lootust, et seekord osaleb veel rohkem võistkondi.

Teaduslahingu peakorraldajaks on erinevate Eesti ülikoolide tudengeid ühendav „Elus teadus“, mille peamiseks eesmärgiks on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi. Teaduslahingus osalemine on kõigile tasuta. Teaduslahingu toimumist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Teadusagentuur ja Eesti Maaülikool. 
 
Teaduslahing pälvis 2015. aasta Eesti teaduse populariseerimise auhinna riiklikul konkursil peapreemia kategoorias „Parim uus algatus teaduse ja tehnoloogia populariseerimisel“.

Täpsemat infot võistluse kohta leiab aadressilt http://teaduslahing.emu.ee/