Jõulueelne aeg tekitab mõnikord stressi. Kust saada kingitusi ja head-paremat jõululauale? Poodides on järjekorrad, liikluses ummikud. Seda stressi pisut leevendada soovides, kuid ka oma tegemiste tutvustamiseks korraldasid toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli töötajad toidumajas 20. detsembril pop-up jõululaada.
Toidumaja laborites tehti valmis hulk verivorsti. Mõistagi läks see väga hästi kaubaks. Küpsetistel, piparkoogitaignal, juustul-jäätiselgi oli minekut. Polli aiandusuuringute keskus pakkus oma tootevalikut ning Märja katselauda lehmade piimast valminud itaaliapärased juustud maitsesid head. Et toit ei pea alati olema söödav, tõestasid huule- ja nahapalsamid.
Laadast saadud tuluga toetatakse maaülikooliga seotud valdkondi, nagu Toidupank ja Tartu koduta loomade varjupaiga vältimatut abi.