Uudised

Algas sisseastumine Eesti Maaülikooli

Alates tänasest võtab Eesti Maaülikool vastu avaldusi eestikeelsetele õppekavadele. Kandideerima on oodatud nii värsked gümnaasiumilõpetajad kui edasiõppevõimalusi otsivad täiskasvanud õppijad.

Kõrghariduse esimeses astmes on võimalik valida 18 ja teises astmes 19 erineva eesti õppekeelega õppekava vahel. Uuenduse on läbinud mitmed magistriõppe erialad. „Näiteks meie keskkonnakorralduse ja –poliitika eriala, mis rikastus asjakohaste õppeainetega ringmajandusest, kliimamuutustest, kaugseire rakendustest ja looduspõhistest lahendustest,” sõnas õppeosakonna peaspetsialist Eda Aitsen.

Samuti on värskenenud kalandus ja rakendusökoloogia ning metsanduse erialad. Magistriõppes on jätkuvalt päevakorras ka sessiooniõpe, mis julgustas möödunud aastal õpinguid jätkama mitmeid aasta-paar tagasi ülikooli lõpetanud vilistlasi. „Meil on rõõm, et maaülikool on paljude noorte teadlik valik,“ lisas Aitsen.

Eelmisel aastal olid maaülikoolis kõrgeima konkursiga erialad veterinaarmeditsiin, keskkonnakaitse, loodusturism, maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine ning toiduainete tehnoloogia.

Oluline info:

  • 20. juunist 4. juulini (k.a) avalduste vastuvõtt SAIS-is
  • alates 25. juunist 4. juulini (k.a) tööpäeviti kell 9.00–15.00 avalduste vastuvõtt peahoone (Kreutzwaldi 1a) vastuvõtulauas, ruumis 104
  • 12. juulil avaldatakse esmased vastuvõetute nimekirjad
  • oma õppima tulek tuleb kinnitada 2 päeva jooksul alates enda vastu võetuks määramisest SAISis (vastuvõetuks määramise päev + kaks päeva)
  • 19. augustini toimub vabade õppekohtade täitmine vastuvõtu pingerea alusel

Tutvu maaülikooli erialadega http://www.emu.ee/sisseastujale/bakalaureuseope/ ja http://www.emu.ee/sisseastujale/magistriope/

Lisainfo: Eda Aitsen, õppeosakonna peaspetsialist, 731 3048, vastuv@emu.ee