Uudised

Vaata järgi: Tartu kõrgkoolide ühine kõrghariduspäev "Õpi Tartus!"

Salvestus uudise all!

Neljapäeval, 14. jaanuaril tutvustasid Tartu kõrgkoolid end menukal kõrghariduspäeval "Õpi Tartus!", mis toimus sel korral veebis. Sisutiheda päeva jooksul said gümnasistid ja teised huvilised tutvuda Eesti Maaülikooli, Tartu Ülikooli, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Lennuakadeemia õppimisvõimalustega ning osaleda konverentsil ja töötubades.

Veebikonverentsil rääkisid põnevaid kogemuslugusid oma ala asjatundjad ja peeti kaasahaaravaid arutelusid tulevastele üliõpilastele tähtsatel teemadel. Veebitöötubades avardatati silmaringi ja tutvustati paljude erialade sisu. Virtuaalsel messialal sai küsida nõu kõrgkoolide esindajatelt ning tutvuda kõigega, mis puudutab sisseastumistingimusi ja õppimisvõimalusi. Päeva juhtis näitleja Sander Rebane.

Eesti Maaülikooli turunduse peaspetsialist Piret Puuorg usub, et esmakordselt veebis toimunud kõrghariduspäev oli suurepärane võimalus neile, kes pole varem Tallinna üritusele jõudnud. "Osaleda sai igast Eestimaa otsast, omaenda nutitelefonist või arvutist. Eelnevatel aastatel on "Õpi Tartus!" paljud noored õige erialani juhatanud ning Tartu kõrgkoolide tudengid, õppejõud, vilistlased ja töötajad olid sellega parimaks abiks ka tänavu. Kuigi programm oli tavalisest veidi lühem, sai see sisutihedam ja tempokam. Kindlasti said vastuse ka esitatud küsimused."

Noori innustasid kõnedega oma ala asjatundjad. Näiteks inspireerija Harald Lepisk rääkis õige tulevikuteekonna leidmisest, Tartu Forseliuse Kooli õppejuht Kristi Mumm ennastjuhtivast õppimisest ja õpimotivatsiooni hoidmisest ning ärilennundusettevõtte Fort Aero tegevjuht Mart Lubi rahvusvahelisest vastutusest. Tudengite vestlusringis jagati praktilisi nõuandeid, kuidas valida õige eriala, ning aruteluringis "Persoonibränd ja oma tugevuste leidmine" kõneldi karjääri edukast kujundamisest ja oma tugevate külgede esiletoomisest. Eraldi aruteluringis võeti vaatluse alla e-õppe osatähtsus kõrgharidusõppes.

Päeva teises pooles said huvilised osaleda töötubades. Eesti Maaülikooli interaktiivses mälumängus otsiti vastust küsimusele: kuidas Eesti metsal tegelikult läheb? Tartu Ülikooli töötoas arutleti selle üle, milliseid oskusi vajatakse tuleviku tööturul ning Eesti Lennuakadeemia töötoas sukelduti lennumaailma telgitagustesse. Kaitseväe Akadeemia töötoas sai proovile panna enda otsustusvõime ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli töötoas jagati nõuandeid, kuidas luua ergonoomiline õpikeskkond.

Kõrghariduspäev "Õpi Tartus" toimus juba kuuendat korda ning seda korraldasid Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Eesti Maaülikool, Kaitseväe Akadeemia ja Eesti Lennuakadeemia. Toetasid Tartu linn, Postimees, MyHits ja CV keskus.

Rohkem infot ürituse veebilehel opitartus.ee. Lisainfo: Piret Puuorg, Eesti Maaülikooli turunduse peaspetsialist, 731 3926, piret.puuorg@emu.ee.

--