Uudised

Professor Tiina Nõges saab riikliku teenetemärgi

Eesti Vabariigi 103. sünnipäeva eel avaldab president Kersti Kaljulaid teenetemärkidega tänu neile eestimaalastele ja Eesti sõpradele, kelle kutsetöö ning pühendumuse toel saab Eesti tugevamaks, suuremaks ja hoolivamaks.

Eesti Maaülikool tunneb rõõmu, et Valgetähe IV klassi teenetemärgiga tunnustatakse tänavu meie hüdrobioloogi, professor Tiina Nõgest, kes on sisevete uurimise eestvedajana mõjutanud märkimisväärselt ka valdkonna rahvusvahelist teadustööd.  

"See tuli mulle tõesti suure üllatusena," sõnas Nõges, kes on tunnustusest liigutatud ning tänab ülikooli ja kõiki teisi, kes on teenetemärgi saamise taga. "Kui veel paar aastat tagasi oli mul suure projekti lõppedes tunne, et limnoloogiakeskus paneb uksed kinni, näen täna, et me seisame tugevalt. Meil on kolm rühmagranti ja mitu teist projekti, millega tuleb veel pikalt ja põhjalikult tööd teha."

Viimased kümme aastat on Nõges vaeva näinud sellegi nimel, et tekiks uus põlvkond noori, kes on valmis limnoloogiakeskuse tööd jätkama. "Mingil määral on põlvkondade vahetus ka toimunud, näiteks on meie juhataja noor tegija," kirjeldas ta. Professor Nõgese sõnul on noored tublid ja hakkajad, tehes juba praegu asju, mida lähisriikides ei tehta. "Oleme poolel teel ning ma usun, et suurem jõudude vahetus saab toimuma lähiaastatel," lõpetas Nõges positiivse vaatega tulevikku.

Õnnitleme professorit ning täname teda suure panuse eest teadusesse!