Sündmused

Koolitus" Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal"

Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 13:30

Veebikeskkond BigBlueButton

Seedetrakti mikroobikooslus mängib olulist rolli inimese ainevahetuses. Tasakaalus mikrobioota ei taga ainult korras seedimise, aga ka toimiva immuunsüsteemi, terve südame ja mõistuse.

Mikroorganismidel on kümneid kordi rohkem ensüüme, et lagundada ühendeid, mis peensooles jäävad inimese ensüümide poolt lagundamata. Tänu sellele on bakterid – peamised mikroorganismid seedetraktis, võimelised lagundama need seedumatud toidukomponendid inimesele kasulikeks või kahjulikeks ühenditeks sõltuvalt mikroobikoosluse koostisest.

Oluline tegur mikroobikoosluse kujunemisel on toit. Tänapäeva rafineeritud toitude maailmas jäävad bakterid meie kõhus tihti nälga kasulike toitainete mõttes, sest toidu tootmisprotsessis on bakteritele vajalikud komponendid eemaldatud. Seega on oluline teada, milline on inimese mikrobioota kooslus ja milliste toiduainetega oma soolekooslust tugevana hoida.

Kursusel saab teadmisi, millised toidutehnoloogiad tagavad seedetraktibakteritele sobilikud toitained, kuidas lugeda toiduainete pakenditel olevaid koostisi ja kuidas saab teha mikrobioomisõbralikke toiduvalikuid.

Tegemist on tasulise koolitusega.

Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIT