Sündmused
- Üldinfo
- Juhtimine
- Akadeemiline eetika
- Uudised ja sündmused
- Galerii
- Sümboolika ja meened
- Avalik teave
- Roheline ülikool
- SA Joosep Tootsi Fond
- Baltic Agro stipendium
- Eesti Geodeetide Ühingu stipendium
- Eesti Suurpõllumeeste Klubi stipendium
- Eesti Veevarustuse ja Kanalisatsiooni Inseneride Seltsi stipendium
- Jõudluskontrolli stipendium
- PetCity stipendium
- Raefondi preemia ja stipendium
- Reginett stipendium
- Riigi Kinnisvara AS stipendium
- Soutwestern Advantage stipendium
- Tallinna Vesi ALUSTAJA stipendium
- Tallinna Vesi EDASIPÜRGIJA stipendium
- Vilistlaskogu stipendium
- Videoarhiiv
- EMÜ videod Youtube'i keskkonnas
- Uus arengukava
Veebikoolitus "Keemilised ohud toidus"
Algus kell: 10:00
Lõpp kell: 15:15
Veebikeskkond BigBlueButton
KOOLITUS TOIMUB!
Registreerumine jätkub koolituse alguseni!
Seda koolitust ei salvestata ning koolitus ei ole järelevaadatav!
Professor Tõnu Püssa koolitus tutvustab toidukäitlejatele põhiliste erinevates toitudes sisalduda võivate ohtlike ainete tekkimist, liikumist toitu, nende toksiliste toimete iseloomu, samuti oluliste ainete analüüsi ja kontrolli meetodeid ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks toidu käitlemisel.
Koolitusel käsitletavad teemad:
- Mis on toiduohutus ja mis on toiduhügieen?
- Keemilise toiduohutusega seotud õigusaktid ja normid.
- Lühiülevaade toksikoloogiast.
- Põhilised keemilist ohtu põhjustavad ained - nende tekkimine, liikumine toitu, toksilise toime iseloom, analüüsid, kontroll, riski vähendamise meetodid:
- Taimsed mürgid - alkaloidid, lektiinid jt. looduslikud ohtlikud ained taimeõlides.
- Keskkonnamürgid:
- Mükotoksiinid
- Biogeensed amiinid
- Plii, elavhõbe ja arseen
- Dioksiinid ja polükloorbifenüülid (PCB)
- Taimekaitsevahendite jäägid ja väetised
- Veterinaarravimite jäägid toidus.
- Toidu töötlemisel ja säilitamisel tekkivad ohtlikud ained:
- Polüaromaatsed süsivesinikud (PAH)
- Maillardi reaktsiooni produktid sh akrüülamiid
- Klorometüülpropaandioolid õlides
- Kiiritatud toidud
- Toidu lisaained, eriti värvid. Valest doseerimisest ohtlikuks muutuvad lisaained nagu keedusool, sidrunhape, nitritid.
- Toidu võltsimisest tulenevad ohud.
Osalema on oodatud kõik huvilised.
Tegemist on tasulise auditoorse koolitusega, hinnaga 75 eurot.
Täpsem info koolituse kohta ja registreerumine SIIN
Koolituse koordinaator:
Karin Kiss
Avatud ülikooli täiendusõppe peaspetsialist
Eesti Maaülikool
Tel. 731 3275
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1-A306
karin.kiss@emu.ee