Uudised

Galerii ja video: maaülikooli karjäärimess tõi kokku tudengid ja tööandjad

Foto: Laura Kriisa
Karjäärimess 2024

20. märtsil toimus Eesti Maaülikoolis karjäärimess, kus üliõpilased said tutvuda ettevõtete töö- ja praktikapakkumistega.

Karjäärimessi korraldaja, Eesti Maaülikooli karjäärispetsialist ja praktikakoordinaator Katriin Visnapuu kinnitas, et juba üheteistkümnendat korda toimunud mess on leidnud oma kindla koha nii üliõpilaste kui ka ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonide seas. „Eesti Maaülikool valmistab ette kõrgharidusega spetsialiste just neis valdkondades, kus tuntakse järelkasvust suurt puudust. Olgu selleks siis veterinaaria, põllumajandus, metsandus või insenerierialad. Seepärast on nii ettevõtete kui ka riigisektori huvi meie lõpetajate tööle meelitamise vastu tavaliselt suur,“ sõnas Visnapuu.

Maaülikooli karjäärimessil oli tänavu esindatud üle kolmekümne era- ja avaliku sektori organisatsiooni väga erinevatest valdkondadest. Lisaks tööpakkumistele tutvustati ka praktikapakkumisi. „Praktika on kohustuslik kõikidel meie erialadel. See pakub tudengile sageli esimest tutvumisvõimalust päris töömaailmaga ning neid näiteid on väga palju, kui heast vastastikusest praktikakogemusest jõutakse hiljem ka töölepingu sõlmimiseni,“ ütles Katriin Visnapuu.

Lisaks said tudengid uurida karjäärimessil lähemalt, millised on stipendiumivõimalused enesetäienduseks välismaa ülikoolides, et rikastada oma õpikogemust. Messialal toimus ka debatt „Mida ootavad tööandjad tänastelt tudengitelt?“. Plaane maaülikooli ühiselamute kujundamiseks paremaks elukeskkonnaks tutvustas messil Rohemu Campus.

Karjäärimessile olid oodatud ka huvilised väljastpoolt ülikooli, eriti kutsekoolide õppurid, sest ülevaate sai ka õppimisvõimalustest maaülikoolis ning tuleviku karjäärivõimalustest.

Täielik fotogalerii on leitav siin

 

TV3 uudiste kokkuvõte