Uudised

Eesti Maaülikooli ühiselamute arendamine antakse üle tütarettevõttele OÜ Torni Hostel

Foto: Eesti Maaülikool
Torni ühiselamu

1. aprillil toimus Eesti Maaülikooli ühiselamute korralduses märgiline muutus – õpilaskodu hakkas majandama ja arendama EMÜ tütarettevõte OÜ Torni Hostel. Muudatusega soovitakse muuta ühiselamute majandamine efektiivsemaks, mis võimaldab renoveerida olemasolevad hooned ja suurendada elanike heaolu. 

Eesti Maaülikooli tütarettevõtte OÜ Torni Hostel eesmärk on luua ühiselamutesse kaasaegne elukeskkond, mis on nii kasutaja- kui keskkonnasõbralik, pakkudes mitmekülgset tuge ja võimestamist kõikidele Eesti Maaülikooli tudengitele, sõpradele ja külastajatele. 

Ühes administratiivsete muudatustega muutub ka sisuline töökorraldus ja vorm. Tegevuse üleandmise käigus annab ülikool OÜ-le Torni Hostel üle kõik üliõpilastega sõlmitud üürilepingud. Kogu edasine suhtlus ja arveldamine toimub otse hosteliga. Umbes kuu aja jooksul on plaan minna üle kasutajasõbralikule üürihaldustarkvarale, et pakkuda rentnikele paremat teenust.

Edaspidi hakkab ühiselamu elu toimuma Rohemu Campuse (ROH - sõnast roheline, EMU - Eesti Maaülikool, CAMPUS - ülikoolile kuuluv maa ja hooned) nime all. Rohemu Campuse kontseptsioon võrsus EMÜ Rohelise Ülikooli mõtteviisist ning tugineb selle väärtustel, aidates laiemalt rakendada loodusõbraliku ja jätkusuutliku majandamise põhimõtteid.

Sellest tulenevalt on eesmärk pakkuda Rohemu Campuses tudengitele uusi võimalusi. Juba alustati koostöös Foodsharing Tartu vabatahtlikega toidupäästmise kampaaniatega, kus esialgu kolmapäeva õhtuti, aga tulevikus ka esmaspäeviti ja reedeti kella 22.30 ajal tuuakse Torni fuajees olevasse külmkappi samal päeval poelettidelt korjatud toitu, mille realiseerimiskuupäev hakkab lõppema. Eesmärgiks on päästa igati söögikõlbulik toit prügikasti sattumisest ja anda nii oma panus maailma paremaks muutmisel. Toit on tasuta kõikidele Bettoni ja Torni elanikele. Kõik elanikud saavad külmikusse jätta ka oma toiduaineid, mida soovivad teiste elanikega jagada.

Üheskoos tublide EMÜ maastikuarhitektuuri tudengitega arendatakse ühiselamute vahelist pargiala, kus saab juba õige pea nautida kevade õitsele puhkemist, looduse embust ja päikese paitust.

OÜ Torni Hosteli senine tegevus pisikese majutusasutusena läbib samuti värskenduskuuri ning hakatakse edaspidi toimetama Rohe Hosteli kaubamärgi all koos peagi valmiva uue kodulehe ja broneerimissüsteemiga. Eesmärgiks on pakkuda keskkonnasõbralikku ja jätkusuutlikku majutusteenust Tartus – ühes esmaklassilise teeninduse ja kliendisõbralikkusega. Broneeringud ja info edaspidi aadressil stay@rohehostel.ee.

Küsimuste ja ettepanekutega võib julgelt ühendust võtta OÜ Torni Hostel juhatuse liikme Roland Aik Kasega (roland@rohemucampus.ee).