Uudised

Algab populaarne tudengite linnaruumi teemaline teaduskonverents TalveAkadeemia 2009

TalveAkadeemia konverentsi pealkiri „Linnaplaneerimine: luues säästvat elukeskkonda“ köitis niivõrd palju inimesi, et osalejakohad täitusid rekordilise tunniga, mistõttu toimub esmakordselt TalveAkadeemia ajaloos 27. veebruarist 2.märtsini Nelijärve Puhkekeskusest otseülekanne.

Konverentsil analüüsitakse mitmeid linnaruumi valupunkte ning leitakse nendele alternatiivseid lahendusi värvikate ettekannete, diskussioonide, põnevate grupitööde ja mõnusa seltskonna abil. Konverentsil toimuvat on võimalik jälgida läbi kõigi kolme päeva veebi vahendusel Eesti Maaülikooli avalehel: www.emu.ee või mss://video.eenet.ee/live .

Välisesineja Soome visionäär Eero Paloheimo tutvustab oma massiivset planeerimisprojekti: Hiinasse rajatavat ökolinna. Noor teadlane Kadri Leetmaa analüüsib aga valglinnastumist Tallinna ümbruses. Poolteisetunnises mõttevahetusest teemal „ Kas loodus mahub linna“ võtavad sõna ökoloog Marko Mägi, arhitekt Oliver Alver, maastikuarhitekt Merle Karro-Kalberg ning kirjanik Jaan Kaplinski. Diskussiooni moderaatoriks on üks TalveAkadeemia algatajaid Piia Tamm. Samuti tulevad konverentsi avapäeval ettekandmisele sügisel toimunud säästva arengu teemalise tudengite teadusartiklite konkursi parimad tööd.

"Linnaruumi näol on tegu Eestis veel laiemas ringis suhteliselt teadvustamata, kuid kahtlemata väga põneva teemaga. Konverentsiprogramm on endalegi üllatuseks saanud väga esmajärguline," ütles TalveAkadeemia projektijuht Kadri Runnel.

„Eesti linnaplaneerimine on üks suur probleemidepundar, nende probleemide teadvustamisel ja lahenduste leidmisel on oma osa kindlasti tänavusel Talveakadeemial,“ lisas linnaelustiku teemalise grupitöö juht Meelis Uustal.

TalveAkadeemia toetajad on Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Maaülikool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Hasartmängumaksu Nõukogu, Keskkonnainvesteeringute Keskus, Edelaraudtee, MTÜ Loodusajakiri, Pajumäe, Pühajärve Puhkekeskus, Saidafarm,  Vändra Leib, Ökosahver.

Infot programmi, esinejate, otseülekande ja palju muu huvitava kohta leiab TalveAkadeemia kodulehelt www.talveakadeemia.ee

 

Lisainformatsioon:
Silja Kana
TalveAkadeemia 2009 programmijuht
tel. 5210 052
e-post: silja.kana@gmail.com

Elina Poll
TalveAkadeemia 2009 pressiesindaja
tel. 5660 2285
e-post: poll.elina@gmail.com

 

27.02.2009