Uudised

Maaülikooli kolmapäevaõhtul arutletakse, kas mets saab otsa

Kolmapäeval, 8. mail algusega kell 17 räägib Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsakasvatuse osakonna juhataja professor Hardi Tullus kolmapäevalugude sarjas Baeri majas (Veski 4) teemal „Mets kui keskkond ja ressurss“.

Professor Hardi Tullus annab oma ettekandes ülevaate metsa majanduslikust, ökoloogilisest, sotsiaalsest ja kultuurilisest väärtusest, samuti mõtestab Tullus lahti, mida tähendab metsanduse hea tava. „Juttu tuleb ka metsandusega seotud müütidest ja nende paikapidavusest,“ selgitas Tullus. „Näiteks arutleme teemal, kas mets saab otsa – laialt on levinud müüt, et metsaressurss on lõppemas, samas tegelikkuses vihmametsade pindala küll väheneb, ent Euroopa ja Eesti metsade pindala on viimase poole sajandi jooksul hoopis kasvanud.“

Professor vastab ettekandeõhtul küsimustele, kas metsad on Eestis hästi kaitstud ja majandatud ning kas kõik metsad on süsiniku sidujad, lisaks analüüsib ta trende Eesti ja maailma metsanduses.

Maaülikooli kolmapäevaõhtute eesmärgiks on lähendada Eesti Maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele. Tänane maaülikooli kolmapäevaõhtu on selle kevade viimane.