Uudised

Eesti Maaülikooli pereülikool alustab Tallinnas esimest õppeaastat

Laupäeval, 19. oktoobril alustab Eesti Maaülikooli Pereülikool esimest õppeaastat Tallinnas. Õppeaasta avaloeng toimub Tallinna Botaanikaaias, tervitussõnad ütleb Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen.

Pereülikooli esimese õppepäeva teemaks on „Tervislik toit koduaiast" – Eesti Maaülikooli emeriitprofessor Anne Luik räägib mahetoidust ja taimekaitsevahenditest ning sellest, kuidas viimaste kasutamine võib mõjutada meie tervist. Sel ajal, kui täiskasvanud kuulavad loengut, toimuvad laste töötoad, kus lastele jagatakse teadmisi taimedest, samuti saavad pere nooremad liikmed ka ise näpud mulda pista.

„Pereülikooli saab tulla kogu perega, veeta üheskoos aega ning saada uusi teadmisi,“ rääkis Eesti Maaülikooli avatud ülikooli juhataja ja pereülikooli projekti eestvedaja Riin Kikkas. „Ühest küljest aitab see põlvkondi omavahel liita, teisest küljest on pereülikoolis oluline koht ka akadeemilisel haridusel – soovime sellega äratada lastes huvi õppimise ja teaduse vastu läbi isetegemise ja isikliku kogemuse.“ Kikkase sõnul soovib maaülikool pereülikooli kaudu tallinlastes äratada huvi looduse ja looduses toimuva, aga ka elukeskkonna parendamise ja säästliku eluviisi vastu.

Pereülikooli raames toimub Tallinnas kokku neli õppepäeva (oktoobris, novembris, märtsis ja aprillis). Pereülikooli loenguid viivad läbi Eesti Maaülikooli teadlased ja õppejõud.

Pereülikool alustas Tartus 2012. aasta sügisel ning õppepäevad said tartlaste seas väga populaarseks.  Pereülikooli esimene aasta näitas selgelt, et sellisel kujul kooskäimist ja uute teadmiste saamist hinnatakse kõrgelt nii laste kui täiskasvanute poolt. Tartu linn tunnustas Eesti Maaülikooli pereülikooli tiitliga „Laste- ja noortesõbralik tegu 2012“.

Täpsem ajakava ja registreerumine http://avatudylikool.emu.ee/pereulikool-2013-2014/ või e-posti teel pereylikool@emu.ee

Hetkel on jäänud mõned vabad kohad, osalemiseks on vajalik eelregistreerimine.