Uudised

Teerajajate allee sai Ülo Niinemetsa jalajäljed

13. oktoobril sai Tasku keskuse Riia tänava poolsel küljel väärikat täiendust Tartu teerajajate allee – pidulikult avati kolm uut jäljepaari, mille omanikud on  meie taimefüsioloogia professor Ülo Niinemets, Eskimo jäätisetööstuse rajaja Evald Rooma ning võimlemistreener Sirje Eomõis.

Ülo Niinemets ütles tunnustuse kohta: „See on minu jaoks väga suur au ning on uhke olla Eesti Maaülikooli professor.“ Maaülikool on Niinemetsa sõnul teda igati toetanud ja suurema osa oma teadusest on ta teinud just nimelt maaülikoolis: „Eesti Maaülikool on väike, aga mitte väiklane, ning vaimult me oleme saanud suuremaks ja suuremeelsemaks kui mõni „suur“.“

Tänavusele konkursile laekus ettepanekuid 20 tartlase kohta, kelle seast žürii valis välja kaks teerajajat. Rahvahääletusele pandi viis kandidaati, neist valiti välja Evald Rooma.

2010. aastal avatud alleel on nüüd skulptor Bruno Kadaku poolt pronksi valatud 16 jäljepaari. Tartu teerajajate allee väärtustab Tartu arengusse panuse andnud inimesi ning innustab teisi nende jälgedesse astuma.