Uudised

Maaülikool käis kõrghariduspäeval „Õpi Tartus!“

Eile, 11. jaanuaril esindasid Eesti Maaülikooli aktiivsed tudengid ja töötajad ülikooli kõrghariduspäeval „Õpi Tartus!“. Kultuurikatlasse kogunes kokku ligi 1500 õpilast, kes otsisid gümnaasiumi lõpetamise eel inspiratsiooni ning vastust küsimusele – millise erialaga siduda oma tulevik.

Kõigil, kes töö- ja erialade tubades ning maaülikooli boksis abituriente meile õppima kutsusid, oli väga hea meel näha suurt huvi maaülikooli erialade vastu. Enim pakkusid huvi loodusturismi, maamajandusliku ettevõtluse ja finantsjuhtimise, veterinaarmeditsiini ning loomakasvatuse erialad. Samuti uuriti palju tehnikaalade kohta.

„Õpi Tartus!“ pealaval esines loomaarst ja maaülikooli doktorant Madis Leivits. Tema rääkis ettekandes karjääri keerdkäikudest oma loomaarstikarjääri näitel. Leivitsa oluline sõnum noortele oli, et eriala võib endas hõlmata palju enam, kui selle nimetusest võib esimese hooga välja lugeda.

Lisaks toimus kõrghariduspäeval neli põnevat maaülikooli õpituba. Kalatöötlemise saladustest rääkis noortele kala- ja loomakasvatuse tudeng Mihkel Strauss, kes õpetas, kuidas valmistada forellist kiiresti maitsev amps. Lektor Marko Teder valgustas kuulajaid küsimustes, kuidas on võimalik „näha“ puidu ja betooni sisse ning mõista, kas hoone on terve. Kõige enam tekitas tulevastes tudengites ärevust e-turunduse õpituba. Lektor Birgit Maasingu juhtimisel analüüsisid noored toote väärtuse selgitamise võimalusi läbi populaarsete e-turunduse kanalite. Päeva lõpus toimunud töötoas „Lambike põlema!“ rääkis nooremteadur Erkki Jõgi erinevatest valgusallikatest nagu LED, hõõg- ja luminofoorlamp. Lisaks avanes abiturientidel võimalus lamp juhtmevabalt tööle panna.

Kogu päeva vältel kuulsid noorukid maaülikooli õppimisvõimalustest ning põnevatest tegemistest, mis linnakus aastaringselt toimuvad. Positiivse üllatusena avastasid paljud tulevased tudengid maaülikooli vlogide sarja, mis pakub võimalust tutvuda ülikooli eluga ka seestpoolt.

Noortega kohtume uuesti juba 28. veebruaril avatud uste päeval!

 

Fotod: "Õpi Tartus!" ja Andri Küüts