Uudised

Eesti majandusteadlased võtavad luubi alla rohelise majanduse

28.-29. jaanuaril kogunevad majandusteadlased kõigist Eesti ülikoolidest Narva linnusesse, et arutleda teemal „Roheline majandus – uued väljakutsed ja võimalused“.

Konverentsi raames arutletakse energia tootmise ja salvestamise, mahepõllumajanduse, rohelise transpordi, rohelise ehituse, rohelise tööhõive, ökoloogilise maksusüsteemi küsimuste üle.

Selleaastasel konverentsil teeb ettekande teadmistepõhisest biomajandusest Dublini Ülikooli professor Patrick Cunningham, kes on ühtlasi ka Iirimaa valitsuse juhtiv nõunik teadusküsimustes ning maailmapanga külalisprofessor.

„Rohelise majanduse teema on globaalselt aktuaalne, kuid selle majanduslikke aspekte ei ole Eestis veel põhjalikult uuritud,“ lausus Eesti Majandusteaduse Seltsi (EMS) president, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor Rando Värnik.

Diskussioon toimub Eesti Majandusteaduse Seltsi aastakonverentsi raames.

EMS on organisatsioon, mille eesmärgiks on soodustada kaasaegse majandusteaduse levikut ja vastava hariduse andmist Eestis.  
 
Täpsem info: 
Rando Värnik, Eesti Majandusteaduse Seltsi president, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor, tel 527 4808


Autor: Sirje Pärismaa