Uudised

Eesti Maaülikooli aasta teoks kuulutati „Elus teadus“

Täna, 9. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel kuulutati maaülikooli 2012. aasta teoks  doktorantide projekt „Elus teadus“. Aktusel anti üle ka teaduse populariseerimise preemiad, maaülikooli teenetemedalid ning nimetati aasta vilistlased.

„Projektiga „Elus teadus“ soovitakse suurendada noorte huvi teaduse vastu ning samuti arendada doktorantide oskusi tutvustada oma teadusteemat lihtsas keeles,“ selgitas Eesti Maaülikooli akadeemiline sekretär Lea Michelson. „Samuti on projektil oluline roll Eesti Maaülikoolis õpetatavate erialade ja teadussaavutuste tutvustamisel.“

Eesti Maaülikooli teaduse populariseerimise I preemia anti samuti projektile „Elus teadus“, II preemia vääriliseks tunnistati teaduse tippkeskus ENVIRON rahvusvahelise taimi- ja taimeteadust tutvustava päeva “Taimede lummuse päev“ korraldamise eest Tartus ja Tallinnas. „Teemapäev ja kaasnenud tegevused aitasid inimestel mõista taimede ja taimeteaduse tähtsust kestliku põllumajanduse, aianduse ja metsanduse arendamisel ning tutvustasid Eesti tipptaimeteaduse arengusuundi,“ ütles Michelson. III preemia sai Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi dotsent Jaan Leetsar ühistegevust populariseeriva tegevuse ja trükise „Ühistu liikme käsiraamat“ eest. Ühistu liikme käsiraamat on eesti keeles esmakordselt ilmunud ja ühistute liikmetele suunatud praktiline raamat, mis on samal ajal ka teadusliku uurimistöö üldistus parimast maailmakogemusest maamajandusliku ühistegevuse valdkonnas.

Eesti Maaülikooli teenetemedaliga autasustati veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi vanemlaboranti Asta Niinemetsa, tehnikainstituudi emeriitprofessorit Boris Reppot, majandus- ja sotsiaalinstituudi lektorit Enn Plaani ning metsandus- ja maaehitusinstituudi metsakasvatuse professorit Hardi Tullust.

Akadeemilisel aktusel nimetati ka aasta vilistlased, kelleks on Anu Hellenurme ja Kalev Kreegipuu.