Uudised

Konkursil "Üllatav (jõulu)kink" jätkab viis ideed

Foto: Pexels.com

Eesti Maaülikoolis toimub toiduvaldkonna ideekonkurss "Üllatav (jõulu)kink," kuhu kutsuti osalema kõiki Eesti Maaülikooli töötajad ja tudengid, nii üksi kui grupina. Kokku laekus konkursile seitse ideekavandit, kelle hulgast valis žürii edasisteks näidiste valmistamiseks välja viis.

Edasi pääsenud kingiideed on järgmised:

  • Pagari jõulukink
  • Sweet Potato Cracker
  • Leivalill
  • Kilgibatoonid
  • Blackcurrant covered chocolate

Edasipääsenud ideekavandite autorid kutsutakse osalema koostööpäevale (laborite tutvustused ja ajurünnak), mille jooksul abistatakse EMÜ ekspertide poolt tooteideed täiendada. Ideekavandite vahel valitakse ürituse lõpul kolm kuni viis parimat tooteideed, mille autoreid abistatakse EMÜ toidulaborites või Polli aiandusuuringute keskuse laboris tooteprototüübi valmimisel.

 

Konkursi eesmärk

Toiduvaldkonna ideekonkursi eesmärk on ettevõtlikkuse, loovuse ja teadmiste rakendamise kasv tudengite ning ülikooli töötajate seas. Samuti olid kutsutud osalema kaudselt toiduvaldkonnaga kokkupuutuvad, interdisiplinaarsed ideekavandid, mille tulemusena valmib toiduga seotud toode.

Hindamisele võeti „Üllatav (jõulu)kink“ ideekavandid, mis sisaldavad uudset pakendatud toidulist toodet, mis sobiks Eesti Maaülikooli meeneks. Kolme parimat tooteideed autasustatakse lõpliku tooteprototüübi valmimisel, auhinnafond on kokku 1250 eurot. 

Ideekonkurss toimub EMÜ Astra projekti “Väärtusahelapõhine biomajandus 2” raames. Täpsem info ja statuut asuvad SIIN