Uudised

Eesti Maaülikooli tehnikavaldkonna õppekavad said täisakrediteeringu

Foto: Tarmo Haud
EMÜ tehnikamaja.

Tänavu kevadel läbisid Eesti Maaülikooli tehnika, tootmise ja tehnoloogia õppekavagrupi õppekavad rahvusvahelise hindamise positiivse tulemusega. Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuur (EKKA) andis õppekavadele kõrgeima hinnangu ehk täisakrediteeringu.

Õppekavadest olid hindamisel rakenduskõrghariduse kavad nagu tehnotroonika, ja puidutöötlemise tehnoloogia. Bakalaureuseõppekavadest tehnika ja tehnoloogia ning toiduainete tehnoloogia. Magistriõppekavadest aga energiakasutus, ergonoomika, tootmistehnika ja toiduainete tehnoloogia.

Hindamisnõukogu leidis komisjoni aruandele toetudes, et ülikooli juhtkond, akadeemilised töötajad kui ka tugistruktuuri töötajad on motiveeritud ja pühendunud; juhtimine on dünaamiline ja toetav kõigil tasanditel – alustades rektorist ja instituutide direktoritest ning lõpetades õppetoolide juhtidega; olemas on kaasaegsed laborid õppe- ja teadustöö tegemiseks; väga head on koostöösidemed ettevõtetega, kes panustavad õppekavagrupi arengusse läbiviidava õppetöö, praktika ja nõustamise kaudu.

Soovitusena andis nõukogu ülikoolile eesmärgi suurendada doktorikraadiga õppejõudude arvu ning pöörata senisest veelgi rohkem tähelepanu üliõpilaste väljalangevusele.

Õppekavagrupi hindamisnõukokku kuulusid elektrisüsteemide professor Markus Mueller Šotimaalt Edinburghi ülikoolist, toiduteaduste dotsent Per Ertbjerg Helsingi ülikoolist, teadur Rain Kuldjärv Toidu- ja Fermentatsiooni­tehnoloogia Arenduskeskusest, inimtegurite professor Marino Menozzi Šveitsi ETH Zürich riiklikust ülikoolist, protsessitehnika professor Philipp Rudolf Von Rohr samuti ETH Zürich riiklikust ülikoolist, tehnika ja puiduteaduste professor Dick Sandberg Rootsi Luleå ülikoolist ning mehhatroonikainsener ja üliõpilane Sten Siro Tallinna tehnikaülikoolist.

EKKA nõukogu tegi maaülikooli õppekavade osas positiivse otsuse 26. mail.