Uudised

Eesti Maaülikooli tudengid saavad Rotalia Foundation stipendiumi

Foto: Rotalia Foundation
Rotalia Foundation stipendiaadid 2018. aastal

Eraannetustel põhinev Rotalia Foundation (Ameerika Ühendriigid, Seattle) annab 2. septembril avalik-õiguslike ülikoolide tudengitele üle 2022/2023. õppeaasta stipendiumid summas 2000 eurot õppeaastaks. Eesti Maaülikoolist saavad stipendiumi neli tudengit. 

Maaülikooli üliõpilastest osutusid valituks:

Krister Aleks Kasemaa

metsanduse ja inseneeria instituudi tehnotroonika õppekava rakenduskõrgharidusõppe 2. a üliõpilane (soovitaja/juhendaja Indrek Virro, kompuutertomograafia operaator, biomajandustehnoloogiate õppetool, metsanduse ja inseneeria instituut)

 

Matthias Hints

metsanduse ja inseneeria instituudi maaehituse õppekava integreeritud bakalaureuse- ja magistriõppe 4. a üliõpilane (soovitaja/juhendaja Kaarel Sahk, maaehituse ja veemajanduse õppetooli lektor)

 

Karel Kaja

Metsanduse ja inseneeria instituudi metsanduse õppekava bakalaureuseõppe 2. a üliõpilane  (soovitaja/juhendaja Diana Laarmann, metsahoiu ja metsakorralduse kaasprofessor, metsa- ja maakorralduse ning metsatööstuse õppetool)

 

Säde Kannumäe

veterinaarmeditsiini integreeritud õppekava 2. a üliõpilane (soovitaja/juhendaja Kaari Reimus, veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, veterinaarse biomeditsiini ja toiduhügieeni õppetooli lektor)

Fondi stipendiaadid valiti konkursi korras välja nende üliõpilaste seast, kes aprillikuu seisuga olid bakalaureuseõppe teise aasta, integreeritud õppe eelviimase aasta või magistriastme esimese aasta üliõpilased ning kes esitasid stipendiumikonkursile vormikohase sooviavalduse 15. maiks.

Stipendiumid antakse üle pidulikul aktusel 2. septembril kell 17 Tartus Rotalia majas (Tähe tn 3).

Selleks õppeaastaks saavad avalik-õiguslike ülikoolide (TÜ, TalTech, EMÜ, TLÜ, EMTA ja EKA) üliõpilased fondist kokku 50 stipendiumi kogusummas 100 000 eurot, mis on üks suuremaid eraannetusi Eesti üliõpilastele. Fond on toetanud Eesti üliõpilasi alates 1988. aastast. 

Täiendav teave fondist, rahastajatest ja stipendiaatidest Rotalia veebilehel https://rotalia.ee/fondid/foundation/ ja fond.kandideeri@rotalia.ee