Uudised

Uus raamat sukeldub biopolümeeride maailma

Foto: Risto Mets
Rajeev Bhat, Ülle Jaakma ja Toomas Tiirats

Professor Rajeev Bhat esitles 15. septembril oma uut raamatut, mis kannab nime "Biopolümeerid: hiljutised uuendused, väljakutsed ja võimalused" (seeria ISSN 2364-1878 & DOI https://doi.org/10.1007/978-3-030-98392-5). Raamatu andis välja kirjastus Springer Nature (Šveits).

Pärast raamatu esimese eksemplari kättesaamist avaldas teadusprorektor Ülle Jaakma rahulolu ning tunnustas Rajeevi panuse eest ülikooli ja seeläbi kogu biopolümeeridega seotud teadusringkonna heaks. Ta rõhutas, et raamat on väärtuslik materjal teadlastele, inseneridele, töösturitele ja üliõpilastele. Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats viitas, et biopolümeeride uurimine on ouline, eriti arvestades asjaolu, et biopolümeerid on keskkonnasõbralikud. 

Bhat kommenteeris, et raamat hõlmab suurt hulka jätkusuutlikkuse väljakutseid ja võimalusi biopolümeeridel põhinevates uuringutes. Ta sõnas, et on tuvastatud erinevat tüüpi biopolümeere, millest on kasu tarbijatele ja seeläbi ka ühiskonnale. Raamat on avaldatud Springeri "Polümeeride ja komposiitmaterjalide" sarja "Roheline keemia ja biomaterjalid" all.