Uudised

USA suursaadik käis maaülikoolis otsimas rohelahendusi

Oktoobrikuu viimasel päeval külastas Eesti Maaülikooli Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis George P. Gent, kes kohtus ülikooli esindajatega ning avas loengu säästlikust põllumajanduspoliitikast.

Kohtumisel rektoraadis arutasid ülikoolipere liikmed suursaadikuga nii globlseid teemasid, alates kliimamuutustest ja toidujulgeolekust kuni sordiaretuse ja metsanduseni. Kõrge külaline tundis elavat huvi maaülikooli rolli vastu Eesti ühiskonnas ning huvitus ülikooli rohe- ja ringmajanduse alastest teadussaavutustest ja -teenustest.

Muu hulgas tuli juttu sordiaretusest, kuidas leida kliimamuutustega kaasnevate kahjurite ja haiguste vastu uusi sorte, et tagada toidujulgeolek. Samuti arutati küsimust, millised on meie metsad tulevikus, sest mitme puuliigi edasine saatus ei ole muutunud kliimatingimustes enam kindel. Tarvis on strateegilisi lahendusi ning maaülikoolil kahtlemata on oluline roll nende lahenduste leidmisel, tõdeti kohtumisel.

Ühiselt otsiti võimalusi jõuda tulevikus lepinguliste suheteni eri teadusteemade lahendamiseks. Kohtumise järel suundus suursaadik juba auditooriumisse, et avada Karyl Fritsche loeng "Säästva põllumajanduspoliitika ja -protseduuride edendamine Ameerika Ühendriikides".