Uudised

100 Lõuna-Eesti õpetajat koonduvad maaülikoolis toimuval konverentsil

Foto: Eesti Maaülikool
Kliimateadlikkuse konverents Lõuna-Eesti õpetajatele

Eesti Maaülikool võõrustab 3. aprillil konverentsi, kus tutvustatakse kliimamuutustega seotud teemade käsitlemiseks loodud õppevara.

Esitlusele tulevad „Kliimateadlikkus koolist ühiskonda: laste, noorte ja õpetajate võimestamine kliimamuutuste mõjude vähendamiseks“ projekti raames Tartu Ülikooli, Tallinna Ülikooli, Eesti Maaülikooli ja Bergeni Ülikooli (Norra) koostöös loodud õppematerjalid, mille eesmärk on edendada kliimateadlikkust lasteaedades, koolides ja huvihariduses. 

Esitatud teaduspõhised õppematerjalid on mõeldud kõikidele haridusastmete ja huvihariduse õpetajatele kliimamuutustega seotud teemade käsitlemiseks erivanuses õppijatega. "Loodame, et esitatud õppetegevuste rakendamine aitab kaasa õppijates ökoloogilise maailmavaate kujunemisele ja keskkonnahoidlike käitumismustrite tekkimisele ning annab oskused muutuva kliima tingimustes toime tulla," rääkis Eesti Maaülikooli professor Evelin Jürgenson. 

Konverentsil saavad sõna TÜ kliimateaduste professor Piia Post, EMÜ kinnisvara- ja maakorralduse professor Evelin Jürgenson, TÜ kliimafüüsika kaasprofessor Velle Toll, TLÜ hariduspsühholoogia teadur Grete Arro, keskkonnaliikumise Fridays for Future Eesti eestvedaja Kertu Birgit Anton ja töögruppide juhid. Haridus- ja teadus- ning kliimaministeerumi eest räägib Ülle Napa.

Loodud materjalid on kättesaadavad veebilehelt kliimatarkused.ut.ee. Projekti rahastatakse Euroopa Majanduspiirkonna Finantsmehhanismi kaudu. Vaata fotogaleriid siin

 

 

Rohkem infot:

Evelin Jürgenson

Eesti Maaülikooli poolne projektijuht 

evelin.jyrgenson@emu.ee