Uudised

Eesti Maaülikool ja Ülemiste City arutasid koostöövõimalusi

Foto: Maarek Sillamäe
Kohtumisel osalejad

Eesti Maaülikooli instituutide direktorid, õppeprorektor, õppeosakonna juhataja ja karjäärinõustaja võtsid 4. aprillil ette visiidi Ülemiste Citysse, et uurida uusi koostöövõimalusi.

Ülemiste City, mida iseloomustab kiire areng ja kultuuride mitmekesisus, pakub ainulaadset keskkonda, kus töötavad, õpivad või elavad üle 17 000 inimese 73 erinevast rahvusest. 

Kohtumise võõrustajateks olid Mainor AS juhatuse esimees professor Kadi Pärnits ja juhatuse liige professor Eneken Titov, kes juhtisid arutelu teemadel, mis hõlmasid nii praeguseid kui ka tulevasi koostöövõimalusi. Arutelu keskmes olid võimalikud koostööprojektid, nagu õppeprogrammide arendamine, praktikavõimalused EMÜ tudengitele, talentide vahetuse programmid, täiendkoolitused ning ühised teadus- ja arendustegevused.

Kohtumine esindab mitte ainult kahe organisatsiooni esmast sammu koostöö suunas, vaid ka ühiseid püüdlusi leida uusi innovaatilisi lahendusi ja võimalusi, mis aitaksid edendada nii haridust, teadust kui ka ettevõtlust. Keskenduti sellele, kuidas EMÜ akadeemilised ressursid ja Ülemiste City ettevõtlik keskkond saaksid teineteist täiendada, luues seeläbi väärtust mõlemale poolele.

Järgmised sammud hõlmavad konkreetse koostööplaani väljatöötamist ja ellurakendamist, mille eesmärk on realiseerida arutelude käigus tuvastatud koostöövõimalused. Koostöö võib viia uute ja innovaatiliste projektideni, mis aitavad Ülemiste City'l oma visiooni teadmistepõhisest kogukonnast edasi arendada.

Kohtumine Ülemiste Cityga on samm edasi Eesti Maaülikooli püüdlustes luua uusi partnerlusi ja koostöövorme, mis aitaksid kaasa nii ülikooli kui ka laiema ühiskonna arengule.