Uudised

Galerii: maaülikooli töötajad veetsid kolleegide seltsis toreda pärastlõuna

Foto: Risto Mets
Piknikukontserdil esines Jalmar Vabarna

24. mail toimus Eesti Maaülikooli töötajatele meeleolukas kevadpiknik, mille raames oli kavas mitmeid sündmusi. Töötajatel oli võimalik osaleda konkursil "EMÜ parim piknikutoit", saada osa käsitöölaadast ja rohevahetusest ning testida tervisenäitajaid ja loovutada verd. Välja loositi Liikumiskonkursi auhinnad ja söögiampsude vahel esines muusik Jalmar Vabarna.

Kevadpikniku üks väljund oli parima piknikutoidu valimine. Žürii otsustas hinnata toitusid viie kriteeriumi alusel (toidu nimetus, meeldivus, maitse, sobivus piknikul kasutamiseks ja originaalsus). "EMÜ parim piknikutoit" konkursil osales 10 võistkonda ja esitati 22 toitu. Iga toit kogus mõnes hindamiskategoorias maksimumpunktid. Ja oli tõelisi üllatajaid. Ära võiks märkida õppeosakonna poolt esitatud bitkii, taimekasvatajate bataadiveini, laud nr 2 poolt esitatud munarulli singi ja juustuga. Kevad on rabarberikoogi küpsetamise aeg ja juhtus nii, et hindamisele esitati koguni neli erinevat rabarberikooki. Kusjuures need olid erinevad nii välimuselt kui maitselt. Kõige suurema punktide skoori kogus üliõpilasesinduse poolt küpsetatud rabarberikook.

Üks tingimus oli, et toit peab olema ise valmistatud ja seejuures on kasutatud kodumaist toorainet. Üllatav oli, et kõik konkursil osalejad olid panustanud oma toitude loomingulisele serveerimisele ja kaunistamisele. Domineerisid kevadlilled, mis harmoneerusid pakutava toiduga. Silma jäi personaliosakonna poolt esitatud kohupiimakook kannikeste õitega. Arvestades eeltoodut otsustas žürii hinnata esitatud pikniku komplekti tervikuna, kuigi tulemus kujunes selles sisalduvate toitude hinnete järgi.

Konkursi võitis hankeosakonna poolt esitatud „Oh! Piknik“, mis sisaldas viit väga originaalset ja hästi läbimõeldud toitu: Jänese carpaccio röstsaial sibula-sidruni-oliivõli kattega, krõbedad tuuletaskud kohupiima-vahukoore täidisega, rabarberitšanti (rabarber, sibul, küüslauk, maitseained), suvikõrvitsasalsa (suvikõrvits, sibul, küüslauk, tomatipüree, maitseained), Sumber (suveõhtupikendaja rabarberimahl, viin, maitseained). Teise koha pälvis üliõpilasesinduse menüü, mis sisaldas nelja erinevat toitu: kapsapirukas, singi- ja juusturull, viineripirukas ja rabarberikook. Kolmanda koha teenis menüü „Mets ja Aed“, mis sisaldas kahte toitu: karulaugu-porgandi pirukas ja rabarberikook.

Liikumiskonkursil osales 150 töötajat ja tudengit - sammukonkursil 125 ja rattakonkursil 25. Auhinnad loositi kõigi osalejate vahel, kes kõndisid või sõitsid vähemalt 75 kilomeetrit ja õnn naeratas 14 osalejale. 

Esmakordselt toimus töötajate käsitöölaat ja rohevahetus. Käsitöölaadal oli 13 kauplejat, kes olid väljas enda töödega. Lauad olid kaunistatud imeilusate linikute, käsitöökaartide ja -karpidega, vaipade, maalide, sokkide, raamatute, sallide ja ehetega. Laada külastajate abiga valiti kolm lemmikut. Esikoha saavutas Viivika (rahandusosakond) käsitöökaartidega ja teise koha Õie (haldusosakond) maalidega. Kolmas koht läks jagamisele Reeda (haldusosakond) käsitöömaalide ja -kaartide ning Tiia (VL) sarvedest ja sõrgadest ehete vahel. Selline traditsioon võiks kindlasti jätkuda.