Uudised

Eesti Maaülikool panustab kultuuripealinna programmi põnevate sündmustega

Foto: Mana Kaasik/Tartu 2024
Popsid Tartu 2024 maamärgi juures

Tartu koos Lõuna-Eestiga on Euroopa kultuuripealinn 2024, kandes juhtmõtet Ellujäämise Kunstid. Kultuuripealinna programmis on mitmete sündmustega esindatud ka Eesti Maaülikool. 

Tartu 2024 programmi üks suursündmusi on 69. korda toimuv künni MM, mis toimub 16.-17. augustil Tartus ja Rõhul. Künni MM-i korraldamisse annab suure panuse EMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituut.

Eesti Maaülikooli maastikuarhitektuuri tudengid jälgivad augustis Tartu kesklinna parkides aega veetvaid inimesi. Sellega tahetakse välja selgitada, kui palju parke kasutatakse ja mida nendes tehakse. Vaatlused on seotud Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 projektiga Kureeritud Elurikkus. Uuringu tulemuste põhjal hinnatakse parkide kasutuskoormust ning plaanitakse uusi tegevusi, et pargid linlastele atraktiivsemaks ajaveetmise kohaks ümber kujundada.

EMÜ Mahekeskuse projekt "Kasvades oma toiduga" kuulub Tartu 2024 põhiprogrammi. Kavas on mitmeid mulla ja toidukasvatamisega seotud sündmusi, näiteks 15. veebruaril korraldatakse loeng Köögiviljaseemnete külvamise ABC ja 14. aprillil toimub Suur seemnepäev. Toidu kasvatamine on ellujäämiskunst!

Maastikuarhitektuuri õppetool korraldab 24. juunil rahvusvahelise konverentsi LE:NOTRE Landscape Forum, samuti korraldatakse mitmeid looduses toimuvaid elamussündmusi. Lisaks on maaülikooli põllumajandus- ja keskkonnainstituut Loodusfestivali kaaskorraldaja