Uudised

Toyama ülikooli teadlased peavad loengu maaülikoolis

Foto: Eesti Maaülikool
Metsamaja vasakus tiivas asub Taastuvate Loodusvarade Teaduskeskus

Eesti Maaülikool on võõrustajaks Toyama ülikooli teadlaste visiidile ja avalikule loengule, kus käsitletakse olulisi ökoloogilisi ja kliimamuutustega seotud teemasid. Loeng toimub reedel, 9. veebruaril, kell 10-12 Taastuvate Loodusvarade Teaduskeskuse (Fr. R. Kreutzwaldi 5) taimekaitse õppetooli seminariruumis D239.

Professor Wada Naoya tutvustab käimasolevaid uuringuid alpiinse vööndi ökosüsteemides Tateyamal, Jaapani Põhja-Alpides. Alpiinse vööndi ökosüsteemid on teadaolevalt ühed kõige haavatavamad ökosüsteemid kliimamuutuste suhtes. Professor Wada räägib taimestiku- ja keskkonnamuutuste jälgimise olulisusest ning sellest, kuidas see võimaldab sügavamat arusaamist kliimamuutuste mõju mehhanismidest looduslikes ökosüsteemides. Tema meeskond viib läbi põhjalikku taimestiku seiret kliimamuutuste mõjude analüüsimiseks ning ta tutvustab saadud tulemusi kohaliku alpiinse taimestiku ja lumikatte katvuse dünaamikast.

Professor Geetha Mohan analüüsib oma ettekandes kliimakindluse suurendamise võimalusi Aasia ja Aafrika maapiirkondades, keskendudes integreeritud biotootmis- ja kohanemisstrateegiatele. Selles ettekandes jagab ta ülevaadet terviklikust lähenemisest, mis aitab optimeerida vastupanuvõimelisemate ühiskondade kujunemist globaalsete muutuste kontekstis. Professor Geetha lähenemine on suunatud innovaatilistele lahendustele kliimamuutustega kohanemise suurendamiseks, rõhutades traditsiooniliste ja kaasaegsete biotootmissüsteemide integreerimise ning teadmiste jagamise olulisust.

Enne loengut allkirjastatakse ka maaülikooli ja Toyama ülikooli koostöölepe.