Uudised

Maaülikool jagas Moldovas teadmisi ettevõtte loomisest ja e-turundusest

Foto: ADR Nord
Maamajanduse ökonoomika õppetooli õppejõud jagasid Moldovas äriplaani koostamise ning e-kaubanduse kasutamise praktilisi teadmisi

Eelmisel nädalal jagasid Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika õppetooli lektorid Anne Põder ja Birgit Maasing Põhja-Moldovas huvilistele teadmisi ettevõtte loomisest, äriplaani ja ärimudeli arendamisest ning e-kaubanduse planeerimise ja korraldamise raamistikust, ilmestades seda Eesti ettevõtjate kogemuslugudega.

Põhjalikumalt saavad huvilised mõlema teema kohta lugeda maaülikooli lektorite koostatud rumeeniakeelsest raamatust "Crearea planului de afaceri și începerea comerțului electronic pentru afacerile mici din mediul rural„ (eesti keeles "Äriplaani loomine ja e-kaubandusega alustamine maapiirkonna väikeettevõttele"), mida jagati koolitusel osalenutele. Sama raamat on veebiväljaandena kättesaadav Eesti Maaülikooli digitaalarhiivis EMÜ DSpace

Mai teises pooles ootame koostööpartnerit ADR Nordi koos kümne huvilisega meile külla, et tutvustada koostöös Eesti Taluliiduga meie parimaid toidu e-turunduse näited nii Tartus kui Harjumaal. Külastuse lõpp kulmineerub Latitude59 külastusega Tallinnas, mis reklaamib end maailma esimese digiühiskonna idufirmade ja tehnoloogiate lipulaevana.

Antud projekt on maamajanduse ökonoomika õppetoolil neljas arengukoostööprojekt Moldovas. Eelnevate projektide tulemusena on moldovlastel kasutada kolm raamatut: "Maaettevõtluse mitmekesistamine" (2017), "Ökonoomika ja majandustegevuse tulemuste analüüs" (2017) ja "Tootearendus ja turundus" (2019). Lisaks oleme perioodil 2021-2022 koolitanud Moldova maapiirkonna väikeettevõtjaid finants- ja turunduse juhtimise valdkonnas.

Lisateave:

Kersti Aro
maamajanduse ökonoomika õppetooli analüütik

kersti.aro@emu.ee