Sündmused

Terminipäevak "Terminitöö keelekogudes"

Algus: 02.02.2024 12:00

Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis ja veebis

Olete reedel, 2. veebruaril 2024. a kl 12.00–17.30 oodatud kaheksandale terminipäevakule, mis leiab aset Tartu Ülikooli raamatukogu konverentsisaalis ja veebis siin (ID: 934 0756 4285 pääsukood: 561206).

Ajakava on siin

Sel aastal käsitleme terminitööd, mida tehakse nii suuremates rühmades kui ka üksinda. Arutame, millised vahendid on terminitöös kasulikud, kuidas tehakse koostööd omavahel ja külgnevate erialade ekspertidega, kuidas langetatakse otsuseid ja käiakse ajaga kaasas. Terminipäevak algab ülevaatega Vikipeedia terminivõistlusest ja võitjate autasustamisega. Terminikeskkonna Ekilex ja selle kaudu Sõnaveebi jõudvate oskussõnastike teemal peab ettekande Eesti Keele Instituudi terminoloog Kairi Janson, oma tööst Ekilexiga räägib Eesti Maaülikooli hüdrobioloogia ja kalanduse õppetooli lektor Toomas Kõiv ning seejärel on kõik osalejad oodatud oma kogemusi jagama. Erialasõnastikest ja nendega töötavate töörühmade tegevusest kõnelevad Tallinna Ülikooli emakeele ja eriõpetuse dotsent Helin Puksand, Eesti Maaülikooli elurikkuse ja loodusturismi õppetooli vanemkuraator Toomas Kukk, infoturbeekspert Anto Veldre, Euroopa Komisjoni kirjaliku tõlke peadirektoraadi eesti keele osakonna peaterminoloog Signe Cousins ja Tartu Ülikooli sotsiaalfarmaatsia kaasprofessor Daisy Volmer. 

Terminipäevakust osavõtt on tasuta. Kohtade arv on piiratud ja seepärast palume aegsasti registreeruda. Terminipäevaku korraldajad ja päevajuhid on Ülle Sihver (Eesti Maaülikool), Reet Hendrikson (Kaitseväe Akadeemia) ja Helika Mäekivi (Tartu Ülikool). Terminipäevakut toetab Haridus- ja Teadusministeerium eestikeelse terminoloogia programmi kaudu.

Lisateavet saab meiliaadressilt ylle.sihver@emu.ee.