Lektor Kristi Kerner´i poolt läbiviidava koolituse eesmärgiks on anda ülevaate toidu sensoorsetest omadustest kui kvaliteedi näitajatest. 

Koolitusel tutvustatakse toidu organoleptilisi omadusi ja nende tajumist meeleorganitega, antakse ülevaade sensoorse analüüsi põhitõdedest ja sensoorse analüüsi meetoditest.

Koolituse sisu:

  • Sensoorse hindamise ajalugu ja kasutusvaldkonnad;
  • Valdkonda reguleerivad standardid ja terminoloogia;
  • Meeleorganite anatoomia ja füsioloogia;
  • Sensoorse analüüsi meetodid;
  • Assessorite valiku põhimõtted ja koolitus;
  • Assessorite eelvalikuks kasutatavad testid;
  • Nõuded degusteerimisruumidele ja seadmetele;
  • Sensoorse analüüsi läbiviimine;
  • Liha- ja piimatoodete organoleptilised kvaliteedinäitajad;
  • Erinevate toiduainete sensoorne hindamine.
  • Praktiline osa: meeleorganite tundlikkuse testimine: maitsetundlikkuse katse; lõhnatundlikkuse katse; vastavuskatse; stiimuli eristamisvõime; kolmnurkkatse.

Koolituse sihtrühm: toidutootmise ettevõtete tehnoloogid ja laboritöötajad, kes igapäevaselt tooteid sensoorselt hindavad.

Koolitusel õppekoha saamiseks tuleb: 

Koolituse kirjeldus ÕISislink opens in new page

Koolituse kirjeldus METK nõuandeteenistuse koolituskalendrislink opens in new page

Asukoht

F. R. Kreutzwaldi 56/3 klass 222

Ajakava

Algus 10.00

Lõpp 15.15

Info ja registreerimine

Koolitus on sihtrühma kuuluvale õppijale tasuta.

Registreeru ÕISis link opens in new page

Koolitusel osalemine on juriidilisele isikule vähese tähtsusega abi (VTA). 
Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 271 eurot.

Ettevõtte VTA vaba jääki saab kontrollida Rahandusministeeriumi veebileheltlink opens in new page.



Vaata ka teisi AKIS programmi raames toimuvaid tegevusi!link opens in new page

Koolitus on rahastatud "Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi" ehk AKIS programmi raames.

Koolituse koordinaator

Karin Kiss

peaspetsialist

Õppeprorektori vastutusala

Avatud Ülikool

+372 7313275

+372 7313275