Mikrokraadi eesmärgiks on anda osalejale põhiteadmised toidutehnoloogia põhiprotsessidest ja seadmetest ning nende rakendamisest toiduainetööstuses. Lisaks õpitakse toiduainete pakendamise võimalusi, et teha teadlikke ja kestlikke valikuid. Arendatakse oskuseid energiatõhusate tootmisliinide kavandamiseks. Pakutakse ülevaadet jätkusuutlikust tootearendusest ja teaduse rollist selles. Tutvutakse toiduohutuse juhtimissüsteemi ülesehituse ja haldamisega. Õpitakse arendama ja analüüsima oma äriideed ning planeerima selle elluviimiseks vajalikke samme ning ressursse.

Mikrokraadi maht on 22 EAP-d ning see koosneb õppeainetest:

  • Toiduainetööstuse põhiprotsessid ja üldseadmed (6 EAP)
  • Toiduainetööstuse tehnoloogiliste liinide projekteerimine (4 EAP)
  • Toiduainete pakend ja pakendamine (4 EAP)
  • Toiduohutuse juhtimissüsteem toiduainete töötlemisel (4 EAP)
  • Ideest äriplaanini (4 EAP)

Mikrokraadile on õppima on oodatud erialase tasemehariduseta (vähemalt keskharidusega) või aegunud oskustega (sh erialase kõrgharidusega) töötajad, kes soovivad täiendada oma erialaseid teadmisi kestlikest praktikatest ja soovivad toidutoormele anda jätkusuutlikku lisandväärtust selle esmase või väiksemahulise töötlemise kaudu.

Mikrokraadi õppeainete täpsemad kirjeldused ja toimumise kuupäevad on leitavad ÕISist, vastavate õppeainete toimumiste aegade alt (leia link õppeainete loend).link opens in new page

Mikrokraadil osalemiseks, tuleb mikrokraadile registreerudalink opens in new page. Kõigi registreerunutega sõlmib ülikool enne õppetöö algust koolituslepingu.

Asukoht

F. R. Kreutzwaldi 56/3

Ajakava

Õppetöö algab septembris.

Info ja registreerimine

Mikrokraadi tasu on 1540 eurot

Mikrokraadi koordinaator

Liisi Veske

peaspetsialist

Õppeprorektori vastutusala

Avatud Ülikool

+372 7313177

+372 7313177

58847561

58847561