Kooliaastad mööduvad linnulennul. Pärast keskhariduse omandamist peab tegema elu suurima otsuse: mida edasi?
Jah, mida siis edasi?
Pakume üldhariduskoolidele võimalust tutvuda maaülikooli ja meie erialadega töötubades ning messidel. Töötubades saad ehitada nii raketti kui ka kuulata, mis lugu on rääkida vähkidel. Ja muidugi ka palju muud.
Töötubade loetelu leiad altpoolt.
Hoolime meie noorte tulevikust ja soovime panustada nende elu kutse leidmisesse. Teeme koostööd kümnete, kui mitte sadade üldhariduskoolidega üle Eesti.
Tule meile külla ja otsime kõik koos elu kutse üles!
Või kutsu meid hoopis kooli kohapeale, et seda seal otsida saaksime!
Soovime, et iga noor leiaks oma ELU KUTSE!
Küllatulemise või -kutse soovist anna teada [email protected]!
Töötoas õpivad osalejad, milline peaks olema üks õige rakett ning mis paneb selle üldse lendama. Lõpuks valmistatakse ja lennutatakse omaenda loodud raketti
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 15
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas antakse ülevaade sellest, mis on tööstusrobot ning kus seda peamiselt kasutatakse. Tutvutakse tööstusroboti simulatsioonikeskkonnaga Ciros Education. Üheskoos proovitakse robotit programmeerida ning lõpuks pannakse ta liikuma.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 15
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas arutletakse veefiltrite vajalikkuse üle ning valmistatakse sadeveefiltreid kodusele isevoolulisele süsteemile.
Kestus: 1 tund
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Vabas õhus toimuvas töötoas õpitakse puude ladumise abil mõõtma puuhalgude kogust koos puidu niiskuse ja massi määramisega.
Kestus: 1 tund
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas osalejad kasutavad mikrokontrollerit WIFI-signaali tekitamiseks ning uurivad tekitatud signaali leviala.
Kestus: 2 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 30
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas uuritakse väikeste Li-Ion akude tööpõhimõtet ning viiakse läbi akude treeningtsükkel, seal hulgas hinnatakse aku jääkväärtust pärast aku laadimist ja uuesti tühjenemist.
Kestus: 2 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas katsetatakse hüdrolüüserit ja kütuseelementi, et panna päikeseenergia abil tööle tuulegeneraator.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 10
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötuba keskendub looduslähedaste lahenduste tutvustamisele, et tõhusalt hallata sademevett ja leevendada kliimamuutuste mõjusid. Käsitletakse vee puhastamist keskkonnasõbralike tehnoloogiatega.
Kestus: 1 tund
Maksimaalne osalejate arv: 25
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Töötoas tutvustatakse joogivee puhastamise meetodeid, joogivee saamise võimalusi ja põhjaveekihte. Tehakse ka veepuhastamise katseid ning uuritakse vee omadusi.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 20
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Töötoas õpitakse valmistama austerserviku seenepakku, mille saab osaleja koju viia, et jälgida selle kasvamist edasi koduaias.
Kestus: 1 tund
Maksimaalne osalejate arv: 20
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Maksumus: 15 € inimene
Räägitakse muna tekkimisest linnu organismis ning uuritakse muna kihte. Vastuse saavad mitmed MIKS? küsimused: miks mõni munakollane on kollasem kui teine?; miks mune ehmatatakse?; miks on vutimuna kollase ja valge eraldamine keerulisem kui kanamunal?
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 25
Vorm: loeng ja vaatlus Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Viimasel ajal on kurjadest koertest räägitud ka meedias, kuid sageli jääb teema poolikuks. Miks koer nii käitus? Koera näitel räägime agressiooni põhjustest.
Kestus: 1,5 tundi
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Räägime ja arutame, mida tähendab loomade heaolu. Mis on 5 vabadust? Kuidas peetakse erinevaid põllumajandusloomi? Mis on nõuded erinevate loomade pidamisel? Kuidas oleks eetiline loomi pidada?
Kestus: 1 tund
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või veebis
Millest koosneb meie toit? – räägime toidu primaarsetest komponentidest ja sellest, miks need meile vajalikud on. Samuti räägime toidus leiduvatest lisa- ja saasteainetest.
Funktsionaalne toit – saame teada, mida tähendab funktsionaalne toit ja miks on see kasulik. Uurime lähemalt, millega antakse toidule funktsionaalsust ja milliseid funktsionaalseid tooteid toodavad kohalikud toidutootjad.
Tasakaalustatud toitumine – räägime tervisliku toitumise tähtsusest, toitumis- ja toidusoovitustest, toitumistrendidest ning liikumise olulisusest.
Kestus: 1,5–2 tundi
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Maksumus: 85 €
Kas piim maitseb nagu kompvek? – Saame teada, mis juhtub piimaga,kui seda kõrgel temperatuuril kuumutada? Kuidas piimast/koorest valmistada koorekommi. Kuidas juhtida protsessi, et tulemus oleks meelepärane? Valmistame ise koorekommi.
Või töötuba – Saame teada kuidas saadakse piimast võid ja mis veel peale või sealt välja tuleb. Valmistatakse ise võid, mida saab igaüks oma maitse järgi maitsestada.
Sõira töötuba – Selgitame, kuidas valmib sõir ja teised juustud ning valmistame ka ise sõira
Kestus: 1,5–2 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Maksumus: 85 €
Mida tähendab toiduainete sensoorne hindamine ja miks on üldse sensoorikat vaja? Kuidas toit mõjutab meeleorganeid? Kuidas meie meeled töötavad?
Maksimaalne osalejate arv: 26
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Maksumus: 85 €
Millised ohud võivad toidus pesitseda? Kuidas olla tark tarbija? Räägime läbi koduse toiduohutuse põhimõtted.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 30
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Maksumus: 85 €
Planeerigem hoolikalt, valmistagem toidu mõistlikult ning vähendagem koos toiduraiskamist – iga säästetud taldrikutäis on samm kestlikuma tuleviku poole. Igapäevaseid praktilisi nippe toiduraiskamise vähendamiseks koduses majapidamises.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 30
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Maksumus: 85 €
Uurime lähemalt, millistes nisutera koostisosadest saame saia küpsetamiseks sobivaima jahu ning kuidas moodustub gluteen ehk kleepvalk. Saame vastused küsimustele, mida annab gluteen taignale ja millised on selle omadused?
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Maksumus: 85 €
Tutvustatakse vorstide valmistamise tehnoloogiat ning valmistatakse ise kohapeal grillvorste.
Kestus: 2,5–3 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis
Maksumus: 85 €
Avastame kohvi ja tee rikkalikku ajalugu, õpime erinevaid valmistamismeetodeid ning naudime mitmekülgseid maitseid. Uurime, mis teeb kohvi ja tee nii eriliseks.
Kestus: 1,5–2 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 12
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis või veebis
Maksumus: 85 €
Loengus antakse ülevaade Eestis elavatest kalaliikidest ja näidatakse kalade preparaate. Õpetatakse erinevate meetodite abil hindama kalade vanust.
Kestus: 45 minutit
Maksimaalne osalejate arv: 24
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Loengus antakse ülevaade jõevähi populatsiooni seisundist Eestis ning vähi võõrliikide levikust. Samuti räägitakse vähi võõrliikide levikuga kaasnevaid ohte ning õpetatakse liike üksteisest eristama.
Kestus: 45 minutit
Maksimaalne osalejate arv: 24
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Loengus räägitakse putukate rollist looduses.
Kestus: 1 tund
Maksimaalne osalejate arv: 24
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Töötoas uuritakse tarude juures meemesilaste elu kevadel.
Kestus: 45 minutit
Maksimaalne osalejate arv: 10
Vorm: vaatlus Eesti Maaülikoolis
Loengus räägitakse bioenergia tootmisest Eestis ning arutatakse meetodite eeliste ja puuduste üle. Arutatakse taastuvenergia kasutamist transpordis.
Kestus: 1,5 tundi
Maksimaalne osalejate arv: 35
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Kas tead, millised on digiturunduse trendid? Anname neist ülevaate ning tutvustame maamajandusettevõtete parimaid näiteid.
Kestus: 30 minutit
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Anname ülevaate kaasaegsetest hinnastrateegiatest ja tutvustame maamajandusettevõtete parimaid näiteid.
Kestus: 30 minutit
Vorm: loeng Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Kuidas jõuab maatoodang just sinu toidulauale? Kas see on juhuslik või soovisimegi, et talutoodangul (piim, porgand, kartul vm) oleks koht just sinu söögilaual? Töötoas otsime talus toodetavale parimat sõpra, tarbijat, ning arutame võimalusi, kuidas tema igapäevasele toidulauale jõuda.
Kestus: 45 minutit
Maksimaalne osalejate arv: 25
Vorm: töötuba Eesti Maaülikoolis või koolis kohapeal
Kui soovid külla tulla või meid külla kutsuda, siis uuri lisa!
turundusspetsialist
Rektori vastutusala
Turundus- ja kommunikatsiooniosakond
+372 7313926
+372 7313926